Missikeisari Makunen: Missin ihannemittoihin ei päästä

Missikeisari Eino Makunen on hyvillä mielin Rosa-Maria Ryydin puhuttelun jälkeen.

Miss Suomi 2015 Rosa-Maria Ryyti joutui viime maanantaina missikeisari Eino Makusen ja missikeisarinna Sunneva Kantolan puhutteluun.

Puhuttelun syitä olivat Miss Suomen haluttomuus valmistautua 20. joulukuuta Yhdysvaltain Las Vegasissa järjestettäviin Miss Universum -kisoihin sekä Ryydin käytöstavat sosiaalisessa mediassa.

– Hänellä tuli täyteen ensimmäinen puolivuotiskausi Miss Suomena ja toinen puolivuotinen käynnistyi. Kävimme läpi näitä asioita, treenausinnokkuutta ja keskisormijuttuja, Makunen kertoo MTV.fille.

– Sitä, mikä on missille sopivaa käytöstä. Meillä oli hyvä keskustelu. Itse en käytä nettiä enkä tietokonetta, enkä olisi kuullut koko asiasta, jos minulle ei olisi joku kertonut. Minulle kuitenkin näytettiin Rosa-Marian keskisormikuva.

Puhuttelun myötä hallitseva Miss Suomi joutui tiukalle kuntokuurille.

– Jos hän olisi ilmoittanut, ettei lähde Miss Universum -kisoihin, suunnitelmat olisivat menneet täysin uusiksi. Meillä on sopimukset asiasta, hän lähtee kisoihin joka tapauksessa. Vaikka kuntokuuri jostain syystä ei kantaisi loppuun asti.

Missin ihanteellisena rinta-vyötärö-lantio -suhteena pidetään klassista lukukolmikkoa 90-60-90 (senttimetriä).

– Ihannemitat ovat edelleen samat, mutta eihän noihin mittoihin päästä kuin jossain Aasian suunnalla, Makunen toteaa.

– Nykyään missit ovat pidempiä kuin ennen, usein reilusti yli 170-senttisiä. Nuo 90-60-90 -mitat ovat liioittelua, mutta kyllä niiden silti voi edelleen sanoa olevan missin ihannemitat.

Rosa-Maria Ryydin mitat olivat viime huhtikuussa 86-65-96. Viime vuonna Miss Universumiksi kruunatun kolumbialaisen Paulina Vegan mitat ovat 95-60-95. Vuoden 2015 Miss Venezuelan, Mariam Habachin luvut ovat puolestaan 87-56-91.

Eino Makunen muistelee edellisen puhutteluun joutuneen Miss Suomen olleen kruunustaan MTV:n Korkojen kera -ohjelmassa luopunut Miss Suomi 2011, Piia Pakarinen (nykyään Piia Lamberg).

– Rosa-Marian tapaus ei ole yhtään samanlainen. Silloin Pakarinen haki vähän lapsellisella tavalla huomiota. Eihän siinä lähetyksessä riisuttu kruunu ollut edes aito kruunu, Makunen muistelee.

Lue myös:

    Uusimmat