Missä kuningas? Ruotsissa päivitellään puuttumista isosta tapahtumasta

Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa ei ole ollut paikan päällä seuraamassa ampumahiihdon MM-kisoja Tshekin Nove Mestossa, vaikka urheilun tiedetään kiinnostavan kuningasperhettä, Aftonbladet kertoo.

Ruotsi on saavuttanut kisoissa mainiota menestystä viestikilpailuista. Miehet voittivat maailmanmestaruuden, naiset saavuttivat MM-hopeaa ja sekaviestijoukkue MM-pronssia. 

Sinikeltaiset ovat joutuneet tulemaan kuitenkin toimeen ilman kuninkaallista kannustusta paikan päällä. 

– Kuningas on todella kiinnostunut talviurheilusta ja seuraa kilpailuja ja mestaruuskisoja mielenkiinnolla, joskus jopa henkilökohtaisesti paikan päällä. Kuningas seuraa kuitenkin etäältä Ruotsin menestystä tämän vuoden ampumahiihdon maailmanmestaruuskisoissa, Ruotsin hovi kirjoitti.

Aftonbladet huomauttaa, että pandemian jälkeen Ruotsin kuningas ja kuningatar Silvia ovat tosin vierailleet arvokisoissa harvoin. He eivät olleet myöskään läsnä, kun ampumahiihdon maailmancup-kausi käynnistyi Ruotsin Östersundissa joulukuun vaihteessa.

Ruotsin kuningas aikoo kuitenkin mennä katsomaan maastohiihdon maailmancup-kauden päätöskisoja Ruotsin Faluniin maaliskuussa.

Samuelsson olisi toivonut kuninkaan läsnäoloa

Näissä MM-kisoissa viesteistä hopeaa ja pronssia saavuttanut ampumahiihtäjä Hanna Öberg pohti, että kuninkaallisilla on luultavasti valinnanvaikeutta, mihin monista vaihtoehdoista mennä.

– He saattavat ajatella, että tuuli on vähän liian kylmä Östersundissa joulukuun alussa, Öberg sanoi.

Öbergin pikkusisko, myös näiden MM-kisojen tuplamitalisti Elvira Öberg, suhtautui Aftonbladetin mukaan kuningasperheen prioriteetteihin skeptisemmin.

– On ehkä vähän huono homma, mutta ymmärrän, että on helpompi matkustaa Faluniin kuin Tshekkiin, hän kommentoi.

Aftonbladet tiedusteli, olisivatko kuninkaalliset voineet olla kuitenkin Östersundissa.

– Joo, mutta ymmärrän, että heillä on kiireinen aikataulu.

Sebastian Samuelsson johdatti Ruotsin jopa hiukan sensaatiomaiseen viestikultaan lauantaina. Hänen mielestään olisi myös ollut kivaa, jos kuningas olisi ollut paikalla, mutta on varmaa, että Kaarle XVI Kustaa seuraa kilpailuja televisiosta.

Öberg sanoi viettäneensä kuninkaan kanssa aikaa ja tietävänsä tämän suureksi ampumahiihdon ystäväksi.

– Tietysti olisi ollut kivaa, jos hän olisi ollut täällä, mutta ymmärrän, että hänellä on todella paljon muuta tekemistä.

Lue myös:

    Uusimmat