Missä kulkee pettämisen raja? Naiset vastaavat

Katseiden ja viestien vaihto, kosketus, suuteleminen, salaa järjestetyt tapaamisen, seksin harrastaminen – missä kulkee pettämisen raja? MTV Lifestylen haastattelemat naiset paljastivat, missä heidän mielestään kulkee pettämisen raja.

"Tyttöystäväni jäi kiinni toisen miehen suutelemisesta ja hyvin läheisestä tanssimisesta rysän päältä. Hän itse väittää, ettei ole tehnyt mitään väärää, mutta minua hänen toimintansa loukkasi. Missä naisilla kulkee pettämisen raja?", nimimerkki Petetty kysyy.

Näin naispaneeli vastasi kysymykseen:

"Kyllä suuteleminen on mielestäni pettämistä. Tuollaisessa tapauksessa voisi olla hyvä keskustella yhdessä, millaiset asiat parisuhteen eri osapuolet kokevat pettämiseksi. Joku voi kokea pelkän flirttailunkin pettämiseksi, ja toiselle se voi olla ihan ok. Mielestäni pettämisen raja kulkee juuri suutelemisessa, mutta samalla laskisin jonkunlaiseksi luottamuksen pettämiseksi myös vastakkaisen sukupuolen viekoittelemisen toisen selän takana, vaikkei mitään fyysistä tapahtuisikaan. Esimerkiksi kyseenalaisten viestien vaihtelu Facebookissa ei ole varsinaisesti pettämistä, mutta epäkohteliasta ja huonoa käytöstä kumppania kohtaan, mikä huonontaa luottamusta."
Nainen, 27, parisuhteessa

"En usko, että naisilla on joku yhteinen pettämisen raja, jota kaikki pyrkisivät noudattamaan. Minun mielestäni suuteleminen ylittää rajan kirkkaasti, mutta toisaalta tyttöystäväsi mielestä raja voi olla paljon liikkuvampi. Tuollaisessa tilanteessa olisikin varmasti ensisijaisen tärkeää, että pystyisitte keskustelemaan tyttöystäväsi kanssa siitä, mikä on parisuhteessanne ok, ja mikä menee liian pitkälle. Kukaan ulkopuolinen ei varmasti voi määrittää rajoja puolestanne."
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Pettämistä on se, mitä ei tekisi toisen ihmisen kanssa, jos kumppani näkisi tai saisi muuten tietää tapahtuneesta."
– Nainen, 26, avoliitossa

"Sanoisin, että pettämisen raja on myös parisuhteesta kiinni. Hyvin harvassa parisuhteessa on kuitenkaan varmaan ok suudella muita ja tanssia intiimisti. Kyllä minuakin loukkaisi, jos kumppanini toimisi noin – ja varsinkin, jos hän ei olisi lainkaan pahoillaan tapahtuneesta. Voisin kuitenkin varmaan antaa tämän hairahduksen anteeksi, jos siis anteeksipyyntö jossain vaiheessa esitetään. Toki luottamus on ainakin hetkellisesti mennyttä."
– Nainen, 18, sinkku

"Muista lukeneeni jostain, että pettämisen raja kulkee siinä, jos teet toisen kanssa jotain mitä et haluaisi kumppanisi näkevän, kuulevan tai edes lukevan. Minusta se on hyvä ohjenuora. Jos nainen pettää tai toimii näinkin kyseenalaisesti, hän useimmiten haluaa nykyisestä kumppanistaan eroon – tiedosti hän sitä itse tai ei. Olen myös sitä mieltä, ettei sellaista ihmistä kannata kainalossaan pitää, jonka teot ja/tai sanat loukkaavat, nöyryyttävät tai satuttavat."
– Nainen, 27, sinkku

"Pettämisen raja kulkee siinä, missä sen sovitaan kulkevan. Yleensä kai määritelmä on siinä, että sitä ei sovi tehdä, mitä ei kumppanin edessäkään tekisi. Tämän logiikan mukaan tyttöystäväsi ei kai rikkonut sääntöjä, jos kerran olit paikan päällä seuraamassa tilannetta? Mutta todellisuudessa raja kulkee siinä, mihin sen itse asetat. Jos tyttöystäväsi mielestäsi petti sinua (ja minusta hän petti), niin silloin on turha kuunnella hänen selityksiään asiasta. Jos hänen mielestään tuollainen toiminta on ok, kannattaa miettiä, voitko olla ihmisen kanssa, jonka arvot ovat erilaiset kuin sinun. Itse pidän pettämisen rajan aika matalalla, joten minä varmaan jo jättäisin kumppanin tuosta hyvästä. Tuollainen käytös on todella epäkunnioittavaa ja loukkaavaa."
Nainen, 28, yksinhuoltaja

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja