Miss Suomi sai nuorena kuittailua ulkonäöstään – "halusin olla lyhyempi"

Rosa-Maria Ryyti sai nuorempana kuulla ikäviä kommentteja niistä ominaisuuksistaan, joista myöhemmin tuli hänen valttikorttejaan.

Viime sunnuntaina valittu Miss Suomi 2015 Rosa-Maria Ryyti on saanut kokeilla missielämää nyt viikon ajan. Hän kertoo nauttineensa suuresti kaikista uusista kokemuksista. Mieleen ovat jääneet muun muassa kuvaukset ja hauskat haastattelut.

– Tekemistä on ollut juuri sopivasti. Ajattelin, että tämä alku olisi rankempaa kiertueen jälkeen, mutta kaikki onkin mennyt hyvin ja on ollut aivan huippua, oululaiskaunotar iloitsee.

Kotiseudullaan Oulussa hän pääsee käymään ensimmäistä kertaa kisarupeaman jälkeen maanantaina.

Päätös syntyi teini-iässä

Rosa-Maria kertoo kiinnostuksen missikisoja kohtaan syntyneen jo parin vuoden iässä.

– Silloin katsoin kisoja, ja sanoin, että haluan tuonne. Joskus 15-16-vuotiaana aloin sitten ihan vakavissani ajatella, että haen joskus mukaan, hän muistelee.

– Hain tänä vuonna kisoihin ensimmäistä kertaa, sillä tuntui, että se sopi nyt elämäntilanteeseeni. Olen aina ajatellut, että 20–22-vuotiaana olisi hyvä ikä hakea, 21-vuotias Rosa-Maria lisää.

Nuorena luokkakavereitaan selvästi pidempi Rosa-Maria sai kuulla ikäviäkin kommentteja ulkonäöstään. Hän kertoi kokemuksesta jo aiemmin Radio SuomiPopin haastattelussa.

– Niitä tuli juuri pituudesta ja siitä, että ihonvärini on vähän tummempi kuin suurella osalla suomalaisista. Silloin toivoin, että olisin lyhyempi. Mutta yritin koko ajan miettiä, että juuri näiden ominaisuuksien takia minulla on mahdollisuudet malliksi tai missiksi. Lohduttauduin sillä, että ne lyhyemmät tytöt eivät voisi lähteä tälle uralle. Ja nyt juuri ne asiat ovat kääntyneet voitokseni, 178-senttinen kaunotar selittää MTV.fille.

Nuorille tytöille Miss Suomella onkin omasta elämästä opittu kannustava neuvo.

– Ne ominaisuudet, jotka erottavat meidät muista, ovat yleensä lopulta niitä, jotka tekevät meistä meidät. Kannattaa yrittää kääntää heikkouksilta tuntuvat asiat vahvuuksiksi, hän sanoo.

Koiran hankkiminen kasvatti

Yhdeksi tähänastisen elämänsä käännekohdista Rosa-Maria mainitsee myös ensimmäisen koiransa hankkimisen aikuistumisen kynnyksellä.

– Se kasvatti minua todella paljon, kun jouduin huolehtimaan koirasta ja olemaan vastuussa siitä. Muutin samoihin aikoihin myös pois lapsuuden kodistani, joten tuntuu, että kasvoin silloin aikuiseksi, hän miettii.

Rosa-Maria tekee parhaillaan pikkuhiljaa muuttoa Oulusta poikaystävänsä luo Vantaalle. Hänen mukaansa maisemanvaihto ei jännitä, sillä myös pääkaupunkiseudulta löytyy tukiverkostoa.

– Täällä on ystäviä, ja heitä on muuttamassa lisääkin pian. Mutta oikeastaan minulle riittää se, että on yksikin läheinen ihminen lähellä. Kunhan ei tarvitse olla ihan yksin, hän miettii.

– Mutta tietysti Ouluun jääviä perhettä ja ystäviä tulee kova ikävä.

Lue myös:

    Uusimmat