Miss Suomi Petra Hämäläisen mallinura alkoi 16-vuotiaana Sokoksen casting-tilaisuudesta – voitti ensimmäisen missikisansa jo samana vuonna

6:50
Miss Suomi Petra Hämäläisen mallinura alkoi 16-vuotiaana Savonlinnan Sokokselta

Tuore Miss Suomi 2022 Petra Hämäläinen sai ensikosketuksensa mallimaailmaan ollessaan vain 16-vuotias.

Miss Suomi 2022 -kilpailu huipentui lauantaina 17. syyskuuta jännittävään finaaliin, jossa Suomen kauneimmaksi kruunattiin 26-vuotias savonlinnalainen Petra Hämäläinen.

Tuore Miss Suomi kertoi maanantaina Viiden jälkeen -ohjelmassa mallinuransa alkaneen jo 10 vuotta sitten. Tuolloin muotisuunnittelija Jukka Rintala bongasi vasta 16-vuotiaan Hämäläisen Savonlinnan Sokoksella järjestetyssä casting-tilaisuudessa.

Hämäläisen mallinura alkoi vauhdikkaasti, ja hän voitti jo samana vuonna Miss Model of the World -kilpailun. Hän ei kuitenkaan päässyt tuolloin edustamaan Suomea kansainvälisiin kilpailuihin oltuaan liian nuori.

Hämäläisen mielestä on hyvä asia, että kisoissa on ikärajat.

– Se on kuitenkin aika raadollista. Silloinkin kun 19-vuotiaana lähdin tekemään mallintöitä ja olin Milanossa ja Australiassa, niin kyllä silloinkin oli aika tiukka se maailma siellä, hän kertoi.

Hämäläisen mukaan mallimaailman vaatimukset ovat edelleen kovat. Hän sanoo, että esimerkiksi näytöksissä esiintyvän mallin voidaan vaatia olevan 0-kokoa.

– Minulla se ristiriita tuli siitä, että minulla on aika urheilullinen kroppa ja olen pitkä. Minulle ei ollut ihan niin yksikertaista olla 0-kokoa, hän kertoi.

Kovat vaatimukset johtivat Hämäläisen kohdalla syömishäiriöihin.

– Mutta siitä kyllä selvisin hienosti. Opiskelin välissä ja keskityin ihan muihin asioihin, ja tällä hetkellä arvostan terveyttä enemmän kuin mitään muuta, hän jatkoi.

Hämäläinen toteuttaa misseydellään sekä äitinsä että mumminsa haavetta. Mitä tämä tarkoittaa? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta! Alla olevalla videolla Hämäläinen kertoo pituudestaan saamistaan kommenteista.

6:47


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja