Miss Suomi paljastaa eksoottisen lempiruokansa

Suomen kauneimmaksi kruunattu Lotta Hintsa liputtaa etiopialaisen keittiön puolesta.

Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut tuore Miss Suomi Lotta Hintsa myöntää, ettei mielellään kokkaa itse.

– Hallitsen pohjaan polttamisen, käräyttämisen aika hyvin, missi naurahti.

Hintsa herkuttelee sanojensa mukaan muiden valmistamalla ruoalla.

– Siitä tulee se hemmottelufiilis.

Missi tunnustautuu mausteisen ruoan ystäväksi. Lapsuudessaan Hintsa pääsi isänsä ulkomaankomennuksien vuoksi tutustumaan monien maiden ruokakulttuureihin ja kokemaan eksoottisia makuelämyksiä.

– Voin suositella maistamaan Etiopian kansallisruokaa idseraa. Se on käsin syötävä hapan lettu, johon laitetaan mausteista kastiketta, missi valotti.

Etiopialaiseen ruokapöytään kuuluu muurinpohjaletun tapainen hapatetusta taikinasta leivottu leipä. Leipään voidaan käyttää eri viljoja, mutta perinteisesti se leivotaan etiopilaisesta teff-viljasta.

Leivän päällä olevaa tulista kastiketta kutsutaan nimellä wot. Kastikkeeseen käytetään erilaisia maustesekoituksia, esimerkiksi berbere-maustetta sekä voita tai öljyä. Wot valmistetaan kanasta, lampaan tai naudan lihasta, pavuista tai vihanneksista.

Katso missin haastattelu kokonaisuudessaan:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat