Tämän takia Mira Potkonen oli loputtoman musertunut – "Ei voi onnellisena lopettaa uraa, taas pitää itkeä"

Mira Potkonen oli musertunut kärsittyään olympialaisten alle 60-kiloisten nyrkkeilyssä välierätappion. Potkonen saavutti Tokiosta pronssia aivan kuten viisi vuotta sitten Riossa.

Potkonen hävisi brasilialaiselle Beatriz Ferreiralle tuomaripistein 0-5. Ottelu oli valtava taistelu, ja Potkonen hyvästeli nyrkkeilykehät antamalla kaikkensa.

– Nyt ei ole enää mihinkään kiire, ei ole huomisesta tietoa, uransa päättävä Potkonen sanoi lohduttomana.

40-vuotias nokialainen on kaksinkertainen olympialaisten pronssimitalisti, kaksinkertainen MM-pronssimitalisti ja kaksinkertainen Euroopan mestari sekä EM-hopeamitalisti. Hänellä oli päämääränä vain ja ainoastaan olympiavoitto, ja kun sitä ei tullut, uran loppumisen hetkellä suru oli pohjaton.

– Jaksoin vain uskoa, että tämä on minun vuosi, nämä ovat minun kisat ja minä tulen voittamaan. Ei sitten taaskaan.

– Kaikki päättyy niin, että ei voi onnellisena päättää tätä uraa. Pitää taas itkeä ja olla tyytymätön itseensä, siitä jää se huono mieli. Olisi ollut niin mahtava jatkaa voittajana ns. uutta elämää, Potkonen sanoi.

Uran päättyminen tuntui painavalta lastilta, mutta myös itse välierä. Potkonen haastoi Ferreiraa tosissaan.

– Se ärsyttää, että tiedän että kropassa olisi ollut paukkuja ja työkaluja käytettävänä enemmän. Sitä tulee sorruttua vanhoihin virheisiin. En saanut parasta itseä irti täysin, niin se meni sellaiseksi taisteluksi.

Virheillään Potkonen tarkoitti maltin puuttumista ja väärää ajoitusta iskuihin. Toki vastustaja oli kivenkova, ja hänellä oli merkittävä osa ottelun kulussa.

– Tänään ei lähtenyt enempää irti, mutta se etten saanut parastani, se on se harmi, sisukkaasti taistellut Potkonen sanoi.

Vaikka ura on nyt ohi, Potkonen ei vielä tiedä mitä tuleman pitää.

– En tiedä muuta kuin sen, että kotona ovat mies ja lapset, mitään muuta en oikeastaan tiedä. Olen pähkäillyt ja miettinyt tässä, että mitä rupeaisin tekemään, mutta en ole oikein keksinyt. Päätin, että katsoin vain tämän kortin loppuun ja sitten mitä sen jälkeen tulee. Uskon, että jotain valoisaa tulee, Potkonen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja