Mainos

Minttu Räikkösen rakkaus pikakahviin syntyi, kun hän työskenteli lentoemäntänä: ”Se hetki, kun saan nauttia rauhassa yksin kahvia, on minulle tärkeä aloitus päivään”

Minttu Räikkösen suosikkikahvi kulki mukana laukussa F1-kisamatkoilla ympäri maailmaa.

Kahvi kuuluu suomalaisten aamuun. Moni sanoo, ettei päivä lähde käyntiin ilman sitä. Kahvi kuuluu myös sosiaalisiin tilanteisiin. Kahvikupillinen maistuu niin arjessa kuin juhlassa, työpaikalla tai kotona.

Herkullinen kuumana höyryävä kahvi kuuluu myös Minttu Räikkösen aamuihin ja elämän tärkeisiin hetkiin. Näin sanoo Nescafén brändilähettiläs maanantain Koko Suomi leipoo -jaksossa.

Suomen suosituinta leivontaohjelmaa juontava Anne Kukkohovi kysyy ohjelmassa Mintulta kahvinjuontitottumuksista

– ­Minä tykkään herätä aikaisin ensimmäisenä ennen perhettä. Se hetki, kun saan nauttia rauhassa yksin kahvia, on minulle tärkeä aloitus päivään. Loppupäivä on täynnä ohjelmaa. Joskus toki hyvä kuppi kahvia hyvän ystävän tai Kimin kanssa tekee hetkestä täydellisen, Minttu kertoo.

Mintulle kahvissa merkitseviä asioita on muitakin kuin maku. Nescafén brändilähettiläs tunnustaa olevansa erityisesti pikakahvin ystävä. Minttu valitseekin niin kahvin kuin yhteistyökumppaninsa tarkasti.

– Kahvissa tärkeää on tietysti hyvä maku. En voisi kunnolla nauttia siitä, jos en tietäisi, että kahvipavut on viljelty vastuullisesti. Minulle se tarkoittaa, että viljeltäessä huolehditaan ympäristöstä, mutta myös viljelijöiden yhteisöistä, Minttu painottaa.

Minttu ja hänen puolisonsa jakavat yhteisen mieltymyksen pikakahviin. Nescafén pikakahvi kulki ennen myös mukana Mintun ja Kimin laukuissa kisamatkoilla. Mistä Mintun rakkaus pikakahviin sai alkunsa? Entä miksi pikakahvia kannattaa juoda suodatinkahvin sijaan?

– Minä itseasiassa tykkään pikakahvin mausta. Voin tehdä jauheesta aina sen verran kahvia kuin haluan, eikä ylimääräistä jätettä synny. Yleensä tarjoan vieraille pikakahvia, enkä kerro, mitä he saavat. Vieraat kehuvat yllättyneenä kahvia, minkä jälkeen on pakko kertoa, mitä he ovat saaneet. Pikakahvissa se on ymmärrettävää, koska eroa suodatinkahviin on itseasiassa yllättävän vähän, Minttu sanoo.

Minttu vakuuttaa, että pikakahvilla voi huoletta korvata tutun ja turvallisen suodatinkahvin

– Pikakahvi on valmistettu tavalliseen tapaan kahvipavuista, eikä siihen lisätä mitään muita aineita. Valmistusvaiheessa jauhettu kahvi uutetaan kuumaan veteen, mistä vesi sitten kuivatetaan pois. Jäljellä jää vain jauhe, Minttu kertoo.

Kuten suodatinkahvia, myös pikakahvia on tarjolla moneen makuun. Mintun mukaan pelon siitä, ettei pikakahvi olisi maistuvaa, voi unohtaa.

Pikakahvista muutenkin moneksi: erityisesti tummempaa kahvilaatua voi käyttää esimerkiksi Koko Suomi leipoo -ohjelman uusimassa jaksossa kilpailijatehtävänä olleen biskvier-leivoksen valmistukseen.

– Pikakahveissa on erilaisia kahvilaatuja ja makuja on samalla tavalla, kuin kaikissa kahveissa ylipäätään. Minä juon tummapaahtoista. Itseasiassa se sopii jaksossa nähtävän biskvierin leivontaan tosi hyvin, koska tässä on pitkä jälkimaku ja tumma kaakaon vivahde, Minttu avaa.

– Tämä on suosikkini. Itseasiassa olen ollut kehittämässä tätä suomalaiseen makuun sopivaksi, Minttu jatkaa.

Nescafén valikoimissa on kahvilaatuja jokaiseen makuun. Esimerkiksi Nescafé Kulta sopii erityisesti suomalaiseen makuun, sillä kahvin hienovarainen paahto ja hedelmäinen vivahde tuovat siihen erityisen tasapainoisen maun. Tummapaahtoisessa Nescafé Kulta Tumma Paahdossa puolestaan on täyteläinen ja intensiivinen makuprofiili. Nescafén laajasta valikoimasta löytyy myös esimerkiksi kofeiiniton pikakahvi.

Koko Suomi leipoo ohjelman seitsemännen kauden jaksot ovat katsottavissa maanantaisin MTV3-kanavalla ja MTV-palvelussa.

Minttu Räikkönen on Nestlén Nescafén brändilähettiläs.

NESCAFÉ FAKTABOKSI:

  • Nescafén pikakahvia juodaan yli 180 maassa. Se on maailman suosituin kahvi.
  • Vuonna 1929 Nestlé haastettiin avuksi taltioimaan ylimääräiset kahvipavut Brasiliasta, jotka olivat jääneet myymättä Wall Streetin pörssiromahduksen seurauksena. Nestlé otti haasteen vastaan.
  • Nestlén kahviasiantuntija Max Morgenthaler oli ottanut asiakseen luoda herkullista kahvia vain lisäämällä kuumaa vettä.  Max ja hänen tiiminsä tekivät valtavasti töitä löytääkseen uuden tavan valmistaa pikakahvia niin, että kahvin luonnolliset aromit säilyisivät.  Vastaus löytyi vuonna 1938. Niin Nescafé sai alkunsa. 
  • Nescafé lanseerattiin ensi kerran Sveitsissä 1. huhtikuuta 1938

Lue myös:

    Uusimmat