Minna-rakas lisäsi Sipen treeniä – Apulanta-maraton suunnitteilla

MTV:n ja Porin kaupungin yhteistyössä järjestämä SuomiAreena kerää Satakuntaan valtavan määrän vaikuttajia politiikan, yritysmaailman ja kulttuurin huipulta.

Yksi paneelikeskusteluihin osallistunut tuttu kasvo oli Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santapukki, joka äityi MTV:n haastattelussa kertomaan omista perhehaaveistaan.

- Paalupaikalta seuraan (bändikaverini) Toni Wirtasen perheen lapsen odotusta. Näen sivusta mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä lapsen kanssa, sanoo Apulanta-yhteen rumpali Sipe Santapukki hymyillen Eetunaukiolla Porissa.

- Kyllähän kai jokainen haaveilee perheenlisäyksestä, sehän on elämän tarkoitus.

Santapukki ei kuitenkaan halua kommentoida syvemmin suhdettaan huippusuunnistaja Minna Kaupin kanssa. Ei siis myöskään mahdollisia henkilökohtaisia vauvasuunnitelmia.

- Nämä ovat niitä ihania asioita, jotka on hyvä jättää kahden ihmisen väliseksi.

Santapukki silti pohtii, että kyllähän Suomeen mahtuu ihmisiä. Tilaa on, ja talouskin toimisi paremmin, jos meitä olisi viiden miljoonan sijaan vaikkapa 30 miljoonaa, hän toteaa.

- En toki tarkoita että maa pitäisi rakentaa täyteen. Meillä on silti kaikkea, eikä tarvitse rakentaa aitoja talojen ympärille. Yhteiskuntarauhamme on siunaus.

Oma maraton suunnitteilla

Santapukki on tunnettu terveellisistä elämäntavoistaan eikä liikkuminen ole koskaan ollut vierasta. Minna Kauppi on kuitenkin saanut jo nyt kovakuntoisen Santapukin liikuntaelämään lisää vauhtia.

- Treenimäärät ovat kasvaneet Minnan myötä, montakymmentä prosenttia on tullut lisättyä.

Hän suunnittelee ensi kesäksi Heinolaan omaa maratonia.

- Siitä tulee varmaan maltillinen juoksuajan suhteen. Siinä reitillä ovat mukana meidän treenikämpät, Apulannan perustamiskohdat ynnä muut.  

Kiireinen pariskunta ei näe välttämättä toisiaan joka päivä.

- Eilen nähtiin, kävimme Mikkelissä Tertin kartanossa syömässä hyvä lounas Minnan Kainuun rastivikon voiton ja huippuliigan voiton kunniaksi. Minnalla on MM-kisat muutaman viikon päästä ja mulla rundia koko ajan. Ehkä elokuun lopulla pääsemme veneilemäänkin, siis huomio, soutuveneilemään, Santapukki hymyilee ja sanoo, että hänellä on jo liput joihin lähtöihin suunnistuksen MM-kisoissa.

Synkkiä kappaleita iso määrä

Apulanta järjesti äskettäin biisikilpailun. Sen suosio yllätti bändin.

- Se tuotti valtavan määrän tekstejä. Odotettiin muutamaa kymmentä, mutta niitä tuli toista tuhatta. Oli imartelevaa ja hienoa, että tuli niin paljon vastauksia.

Santapukin mukaan kappaleiden yleissävy oli aika synkkä.  

- Jengi vuodatti paljon ei niin mukavista kokemuksista. Toivottavasti kisa toimii jonkinlaisena terapiani kirjoittajille, hän kuvailee ja kertoo, että valittu kappale soitetaan Porissa ensi perjantaina.

SuomiAreena Special 1:30:06


Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat