Minna Kauppi nousi aallonpohjalta takaisin huippukuntoon

Suunnistaja Minna Kauppi kärsi pitkään oudoista oireista, jotka veivät urheilu-uran aallonpohjaan. Heinäkuussa voitettu MM-kulta maistuikin vastoinkäymisten jälkeen entistä upeammalta.

Suunnistaja Minna Kaupilla on syytä hymyyn. Urheilija voitti heinäkuussa kahdeksannen MM-kultansa suunnistuksen keskimatkalla. Voitto ei tullut helpolla, sillä nainen on kärsinyt pitkään sairastelusta.

– Voitto tuntui nyt erityisen hyvältä. Huipulle palaaminen oli upeaa, sillä viime vuosi ei mennyt niin hyvin kuin halusin, urheilija tunnustaa.

Vielä viime syksyllä näytti siltä, että Kaupin urheilu-ura oli aallonpohjassa. Edellisenä kesänä keuhkokuumeella alkanut sairastelu jatkui pitkälle syksyyn, eikä oudolle oireilulle löytynyt lääketieteellistä syytä.

– Kokeilin kaikenlaista aina antibiooteista akupunktioon, Kauppi kertaa ikävää aikaa.

Sydänoireet, kuumeilu ja sykeongelmat väistyivät onneksi talvella. Huippukunnossa oleva Kauppi kertoo, että muuten hän hoitaa itseään hyvin perinteisin keinoin.

– Olen ollut pirteämpi ja kunto on kohentunut. En myöskään ole ollut kertaakaan kipeä, mikä on urheilijalle ehdoton edellytys menestymiseen, Kauppi iloitsee.

– Minulla ei ole erityistä ruokavaliota. Syön tavallisella tavalla, mutta toki terveellisesti. Lisäksi syön joitakin vitamiineja, Kauppi kertoo.

Teksti: Maarit Rasi

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja