Minna Haapkylä Me Naisille: Oli yllätys rakastua naiseen

Näyttelijä Minna Haapkylä puhuu rakastumisestaan näyttelijä Joanna Haarttiin Me Naiset -lehden haastattelussa.

Näyttelijä Minna Haapkylä on viettänyt heinäkuun kiireisenä Jörn Donnerin ohjaaman Armi elää! -elokuvan kuvauksissa. Vaikka näyttelijä on ollut täydessä työn touhussa, ei hän ole päässyt täysillä irti suuresta elämänmullistuksestaan.

19-vuotiaasta asti näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin kanssa seurustellut Haapkylä, 41, kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa havahtuneensa elämänsä olevan kaikesta hyvästä huolimatta kriisissä.

Toukokuussa 2014 pariskunta haki yhdessä avioeroa. Kesän alussa alkoi liikkua huhuja siitä, että Haapkylä seurustelisi kollegansa, näyttelijä Joanna Haartin kanssa.

– Eroa tai uutta rakkautta kiinnostavampaa on, mitä ihmisille tapahtuu nelikymppisenä. Vain harvat saman ikäiset tuttavaparimme ovat enää yhdessä. Tässä iässä ihmiset tekevät suuria elämänmuutoksia, Haapkylä kuvailee lehdelle.

Vaikka kaikki oli päällisin puolin kunnossa, eikä perheellä ollut riitaa, iski Minnaan kriisi. Näyttelijä itse kutsuu kriisiä vuoroin neljänkympin - tai identiteettikriisiksi. Elämä polki paikallaan ja Minna koki hukanneensa itsensä.

– Olin vain niin fakkiutunut rooliini äitinä, vaimona, tyttärenä ja sisarena, että yhtäkkiä oli tosi vaikea hengittää. Jumi tuntui vetävän meitä molempia alaspäin, me laiskistuimme henkisesti ja fyysisesti.

– Kaikki oli liian tuttua ja toinen niin lähellä, etten enää nähnyt itseäni enkä häntä. Silti pelotti, että maailma hajoaisi eroomme. Meidänhän piti olla yhdessä koko loppuelämä, Haapkylä kertoo lehdelle.

Haapkylä tutustui Haarttiin Soita minulle Billy -näytelmässä. Haapkylä olikin heti tuntenut vahvaa yhteenkuuluvuutta. Näytelmässä Haartti esitti jazzmuusikkoa, joka eli lapsuutensa tyttönä, mutta päätti aikuisena olla mies.

Haapkylä esitti Haarttin äitiä ja myöhemmin rakastajatarta. Näyttelijöistä tuli ensin sydänystävät ja myöhemmin myös rakastavaiset.

– Mietin, miten voin lähteä tästä. Minähän pilaisin lasteni elämän, ja he vatvoisivat terapiassa sitä, miten heidän äitinsä rakastui naiseen ja siitä lähtien elämä meni pieleen.

– Oli yllätys rakastua naiseen, mutta uskon, että rakastuessa sukupuolella ei ole kauheasti merkitystä. Enemmän kyse on siitä, minkä ikäisenä rakastuu.

MTV.fi ei tavoittanut Haapkylää kommentoimaan aihetta.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat