Mainos

Ministeriö: Maaseudulla ei pidä tyytyä hitaaseen tietoverkkoon

Toimiva ja kohtuuhintainen laajakaistayhteys on peruspalvelu, joka tulee tarjota jokaiseen kotiin, sanoo liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen Maaseudun Tulevaisuudessa.

Pursiaisen mukaan maaseudulla ei enää pidä tyytyä keskuksia hitaampiin ja hinnakkaampiin yhteyksiin, sillä tietoliikenteestä on muodostunut osa yhteiskunnan perustoimintaa. Hän muistuttaa, että haja-asutusalueella toimiva verkkoyhteys vähentää etäisyyksistä aiheutuvia haittoja.

- En enää suostu kuulemaan teleyritysten johtajilta yhtäkään sellaista ajatusta, ettei maaseudulla tarvittaisi sataa megaa, kun se kuitenkin käy kaupaksi kaupungeissa.

Pursiainen kritisoi myös yhteyksien epätasa-arvoista hinnoittelua keskusten ja haja-asutusalueiden välillä.

- Kun jo nyt pääkaupunkiseudulla myydään kotikäyttöön jopa 120 megan palvelua halvemmalla kuin joillain paikoin on saatavissa edes megan yhteys, hintaero on järkyttävä.

Perjantaina TeliaSonera ilmoitti nostavansa langallisten laajakaistayhteyksien hintoja harvaan asutuilla alueilla vähintään 25 prosenttia. Yhtiö perusteli hinnankorotusta lankaverkon korkeilla ylläpitokustannuksilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.