Ministeri: Pakistan tarvitsee yli 10 miljardia dollaria tulvien tuhojen korjaamiseksi

Kesäkuussa alkaneet tuhoisat monsuunitulvat ovat saaneet myös elintarvikkeiden hinnat nousemaan nopeasti.

Pakistan tarvitsee yli 10 miljardia dollaria monsuunisateiden ja tulvien aiheuttaman tuhon korjaamiseksi, sanoo maan suunnitteluministeri Ahsan Iqbal.

Maan sisäministerinäkin aikaisemmin toimineen Iqbalin mukaan suurta tuhoa on aiheutunut erityisesti teille, maanviljelylle sekä kaukoviestintään.

Miljoonia hehtaareja viljelysmaata on edelleen veden alla ja tietyille teille ei pääse.

Pakistanin monsuunisateet ja niistä aiheutuvat tulvat ovat peittäneet kolmanneksen maasta veden alle ja vaatineet yli 1  100 ihmisen hengen.

Kesäkuussa alkaneet sateet ovat vahingoittaneet valtavasti maatalousmaata sekä kauden satoja. Osa vuoristoisesta pohjoisesta sekä maan eteläosasta on saarroksissa, sillä tiet ja sillat ovat huuhtoutuneet sateiden mukana pois.

Suomen presidentti Sauli Niinistö on lähettänyt Pakistanin presidentille Arif Alville kirjeen, jossa hän ilmaisee surunvalittelunsa maan tuhoisista tulvista. Asiasta kertoi presidentin kansia Twitterissä.

Hallitus yrittää vakauttaa elintarvikkeiden hintoja

Tuhoisat monsuunitulvat ovat saaneet myös elintarvikkeiden hinnat nousemaan nopeasti, ja hintojen odotetaan nousevan edelleen. Tavallisten elintarvikkeiden kuten sipulien ja tomaattien hinnat ovat nousseet jopa 40 prosentilla, maan tilastovirasto sanoi perjantaina.

Valtiovarainministeri Miftah Ismail sanoi maanantaina, että hallitus yrittää toteuttaa nopeasti toimia elintarvikkeiden hintojen vakauttamiseksi.

–  Meidän on harkittava vihannesten tuomista rajan yli, hän sanoi paikalliselle televisiokanavalle.

Pakistan kamppaili ennätyksellisen korkean inflaation kanssa jo ennen tulvia maailmanlaajuisen öljyn hinnan nousun ja maksutasekriisin takia.

Lue myös:

    Uusimmat