Ministeri Kurvinen uhkaa kaupan keskusliikkeitä lakimuutoksilla: "Totean tässä kaupan herroille ja rouville, että maksakaa nyt oikea hinta siitä ruoasta"

Maa- ja metsätalousministeri kritisoi kaupanalaa 4:05
Katso myös: Maa- ja metsätalousministeri kritisoi kaupan alaa viimeksi tämän kuun alussa.

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk.) uhkaa kaupan keskusliikkeitä lakimuutoksilla, jos niiden tuottajille ruoasta maksamat hinnat eivät parane.

Antti Kurvinen kommentoi asiaa eduskunnan kyselytunnilla, jossa keskusteltiin kipakasti suomalaisen maatalouden ahdingosta muun muassa tuotantokustannusten rajun nousun vuoksi.

– Totean tässä kaupan herroille ja rouville, että maksakaa nyt oikea hinta siitä ruoasta. Mikäli te ette maksa, tulen näitä lakimuutoksia tuomaan eduskuntaan, Kurvinen sanoi.

Kurvinen muistutti, että kaupan keskusliikkeet ovat tehneet korona-aikana valtavia tuloksia, kun ihmiset eivät käyneet ravintoloissa syömässä. Nämä tulokset eivät Kurvisen mukaan ole heijastuneet tuottajahintoihin.

–  Tämä on mielestäni epäreilu tilanne. Tälle asialle on tavalla tai toisella tapahduttava muutos, joko markkinoiden kautta tai sitten lainsäädäntöä muuttamalla, Kurvinen sanoi.

Verohuojennus maataloudelle toteutumassa?

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) kertoi keskustelun yhteydessä, että maatilojen tuotantorakennusten verovapaus voi edetä EU:ssa Venäjän käynnistämän hyökkäyssodan vuoksi niin sanottuna Ukraina-poikkeuksena. 

Näin ollen verohuojennus voitaisiin toteuttaa tälle vuodelle. – Asia ratkeaa aivan lähipäivinä EU:n komission kanssa, Saarikko kertoi.

Tuotantorakennusten verovapaus voisi Saarikon mukaan tarkoittaa paljon investoineille tiloille tuhansien eurojen verohuojennusta.

– Tämä on teko niiden tilojen puolesta, jotka ovat investoineet paljon tulevaisuuteen ja tarvitsevat tukea, Saarikko sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat