Ministeri Juuso lyttää esityksen sairaaloiden karsimisesta

Akuuttilääkäriltä tiukka viesti ministeriöön: Miten voidaan ajatella, että päivystysten ruuhkat helpottuvat sillä, että vuodepaikkoja vain vähennetään!? 14:55
VIDEO: Akuuttilääkäriltä tiukka viesti ministeriöön

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso (ps.) on tyytymätön sairaalaverkkoesitykseen. Hänen mukaansa siitä puuttuvat syvälliset analyysit jai vaikutusarvioinnit.

Työryhmän esitys on puhtaasti virkahenkilöiden näkemys, eikä sitä ole millään tavalla poliittisesti käsitelty saatikka yritetty siihen vaikuttaa. Se on tehty täysin ilman nykytilanteen syvällisempää analyysiä (päivystysten ruuhkautuminen/erikoissairaanhoidon jonotilanne) ja eri vaihtoehtojen vaikutusarviointeja, toteaa ministeri MTV Uutisille.

"Jaan huolen päivystysten ruuhkautumisesta entisestään"

Erikoislääkäriyhdistys varoitti MTV Uutisissa keskiviikkona keskittämisen seurauksista. Vastuuministeri ymmärtää lääkäreitä.

Jaan huolen päivystysten ruuhkautumisesta entisestään. Työryhmä perustelee sairaalaverkon ja erityisesti ympärivuorokautisesti päivystävien sairaaloiden tiivistämisen tärkeyttä erityisesti henkilöstöpulalla eli heidän ajatuksensa on, että näin henkilöstöä riittäisi paremmin näihin yksiköihin.

Ministeri: Ei syytä hätäisiin johtopäätöksiin

Ministerin mukaan työ jatkuu nyt tällä analyysilla ja eri vaihtoehtojen vaikutusarvioinneilla ja vasta sen jälkeen tehdään linjaukset siitä, millä tavalla asiassa edetään poliittisesti.

Nyt ei kannata vetää hätäisiä johtopäätöksiä sairaalaverkon tulevaisuudesta.

Lääkärinäkökulma on mahdollista katsoa artikkelin alussa olevalta videolta. 

Sosiaali- ja terveyssektorin aiheisiin erikoistunut toimittaja Joonas Lepistö avaa yhteiskunnan ajankohtaisia teemoja. Asiantuntijoiden ja kansalaisten kokemusten kautta Lepistö kertoo, missä tilassa Suomen sosiaali- ja terveyspalvelut ovat. Miten sote pelastetaan? Juttuvinkit joonas.lepisto(@)mtv.fi.

Lue myös:

    Uusimmat