Mainos

Minea Blomqvistin muutosten edessä

Golfammattilaisena seitsemättä kauttaan aloittavasta Minea Blomqvistista on kehittynyt kuluvan vuoden aikana varsinainen kulttuurin moniottelija.

Laulua tunnetun oopperalaulajattaren johdolla harjoittelevan nuoren golftähden urheilu- ja vapaa-ajan vaatemallisto tulee kauppoihin pääsiäisen alla.

Vielä jännittävämpi rajapyykki on lauantaina: silloin on esikoisvauvan laskettu aika.

– Oikeastaan vasta nyt olen alkanut tajuta, mitä kaikkea äidiksi tuleminen tarkoittaa konkreettisesti. Se näkyy monissa pienissä asioissa. Kun esimerkiksi palmusunnuntaina tuli neljä poikaa ovelle kysymään, saako virpoa, liikutuin jopa siitä.

Nopeasti takaisin golfkentille

Vauva vie ajatukset ja ajan lähitulevaisuudessa, mutta Blomqvist on luvannut palata golfkentille juhannuksena.

– Oma uran jatko ja motivaatio golfmaailmaan mukaan pääsemiseen on kova. Pyrin pääsemään treenaamaan mahdollisimman nopeasti. Vauvan ehdoilla kuitenkin tietysti mennään. Monet kanssakilpailijat ovat tulleet pelaamaan tosin jo kuukausi synnytyksen jälkeen.

Golfäitien verraton vertaistuki

Blomqvist on golf tourinsa nuorin äiti. Muilta golfäideiltä hän on saanut kannustusta ja neuvoja.

– Heti kun he kuulivat raskaudestani, he tulivat onnittelemaan ja vakuuttamaan, että kaikki menee varmasti hyvin. Kun olin tammikuussa Orlandossa, sain jopa parilta äidiltä heidän kaikki vauvatarvikkeensa.

Blomqvist uskoo, että urheilupiireissä on tajuttu, että uran ja äitiyden voi yhdistää. Blomqvistin omista 150 kilpakumppanista parikymmentä on äitejä.

– Ne naiset, jotka ovat jo äitejä, tukevat uusia äitejä. Tourilla on toki muutenkin hyvä fiilis, meillä on paljon pelaajapartyjä ja vietämme paljon aika yhdessä. Olemme kaikki samassa veneessä ja haluamme, että naisten golf menee eteenpäin.

Golf on rento laji

Minea Blomqvistin nimeä kantava vaatemallisto on herättänyt ennakkoon paljon mielenkiintoa. Ensimmäiset vaatteista ovat jo K-Citymarkettien valikoimissa.

Malliston on suunnitellut Erika Appelström. Blomqvist tehtävä on ollut esitellä tuotantotiimille omia lempivaatteita ja -värejä ja testata urheilijana tuotteiden toimivuus käytännössä.

– Olen halunnut mallistoni kuvaavan golfin pelaamisen rentoutta. Vastoin yleisiä luuloja golfpukeutuminen on varsin vapaata. Itse olen aina pitänyt vaatteista, joissa on helppo ja kevyt olla. Pelimatkoilta maailmalta olen poiminut ideoita mallistoon, vaikkakin mallisto on suunniteltu nimenomaan päivittäiseen käyttöön, ei pelkästään pelikentille.

Blomqvistille vaatteiden parissa työskentely on tuttua jo aiemmilta vuosilta.

– Halti on sponsoroinut minua ammattiuran alusta asti, ja olen ollut mukana vaatteiden suunnittelussa jonkin verran ennen tätä. Tiedän siis, kuinka vaikeaa on tehdä toimivia vapaa-ajan ja urheiluvaatteita, jotka istuivat hyvin ja näyttävät hyvältä, joissa taskut ovat oikeassa paikassa ja joissa on kaiken kaikkiaan mukava olla.

Golffaajasta oopperalaulajaksi

Leipätyön, vaatemalliston tekemisen ja vauvan odotuksen ohessa Blomqvist on aloittanut kuluvan vuoden aikana uuden harrastuksen. Hän on opiskellut laulua oopperalaulajien Marjukka Tepposen ja Anitta Rannan johdolla. Samalla hän on opettanut golfin peluuta Tepposelle.

Hankkeen taustalla on Veikkauksen, Savonlinnan Oopperajuhlien ja Suomen Golfliiton sponsorointiyhteistyö. Elämyksien näyttämöksi nimetyn hankkeen avulla pyritään viestimään liikunnan ja eri taiteenalojen tärkeydestä henkisen hyvinvoinnin lisääjinä.

Lapsena kuoroissa laulanut Blomqvist on uudesta harrastuksesta innoissaan. Seuraava etappi hankkeessa on esiintyminen ensi kesän Savonlinnan Oopperajuhlilla heinäkuussa.

– Sain juuri viikko sitten puhelun, että joudun ehkä esiintymään juhlilla. Tuli siis vähän painetta kevääseen, vaikka en otakaan siitä mitään stressiä. Urheilijalle on kiva asia, että sponsorisopimus sisältää jotain näin antoisaa.

Blomqvistin ja Tepposen taitojen kehittymistä etenemistä voi seurata netissä hankkeen omilla sivuilla. MTV3:n Elixir-ohjelma tuo Tepposen golfharjoitukset Blomqvistin opissa koko kansan katsottavaksi kevään aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.