Mainos

Minä & prinssi (The Prince and Me)

USA 2004. Ohjaus: Martha Coolidge. Käsikirjoitus: Jack Amiel, Michael Begler ja Catherine Fugate. Tuotanto: Mark Amin. Kuvaus: Alex Nepomniaschy. Leikkaus: Steven Cohen ja Audrey Evans. Pääosissa: Julia Stiles, Luke Mably, Ben Miller, Edward Fox, Miranda Richardson, Alberta Watson, John Bourgeois. Kesto: 95 min.

Sitkeänä säilyy romanttiseksi standardiksi muodostunut tarina unelmien prinssistä, joka saapuu ratsastaen valkealla hevosella ja pelastaa neidon. Sitten eletään yhdessä onnellisena elämä loppuun asti. Melkein yhtä pitkäpiimäinen kuin äskeinen lause on Martha Coolidgen ohjaama romanttinen komedia Minä & prinssi, jossa sadusta tulee kirjaimellisesti totta. Heppa tosin on ruskea.

Edvard (Luke Mably) on Tanskan kruununprinssi, joka nuivan politiikan sijaan diggailee nopeista autoista ja kauniista naisista. Kunkkuisänsä (Edward Fox) ja kuningataräitinsä (Miranda Richardson) vastustuksesta huolimatta raikulipoika päättää viettää vaihto-oppilaskauden Ameriikoissa Wisconsinissa, jossa tv-mainoksen mukaan on paljastissisiä opiskelijamimmejä(!) Mutta siellä on myös rehti ja kunnianhimoinen maalaistyttö Paige (Julia Stiles), joka halajaa lääketieteelliseen ja halveksii turhanpäiväisiä Shakespeare-opintoja. Karismaattinen prinssi esiintyy uusille tovereilleen tietysti tavallisena college-heppuna, ja pian Romeon ja Julian säkeet heräävät Paigen korvissa aivan uuteen hehkuun&

Kuhertelun lomassa yritetään irrottaa komediaa ylikorrektin kruunupään toilailuista kansan parissa: epäonnisena baarimikkona, lehmänlypsäjänä ja traktorirallikuskina. Kura lentää ja sydämet sinkoilevat, mutta voiko tosi rakkaus perustua valheelle? Entä hyväksyvätkö Tanskan pompöösit kuninkaalliset ihan tavallisen mettemaaritin? Jännitys salpaa hengen.

Ohjaaja Martha Coolidge on parhaimmillaan yltänyt ihan mukiinmeneviin draamoihin (Angie, Flamingo Rising), mutta Minä & prinssi on kyllä pohjia myöten nuoltu siirappikuppi. Sen jokaisen käänteen ja romanttisen kliseen arvaa puoli tuntia etukäteen. Haukotuttavan höttöilyn ainoa piristysruiske on Julia Stiles, lahjakas nuori näyttelijätär, joka on vakuuttanut raikkaudellaan mm. sellaisissa elokuvissa kuin Save the Last Dance ja Mona Lisa Smile.

Tässä elokuvassa jenkkien junttius pääsee taas oikeuksiinsa. Vain yksi esimerkki on kohtaus, jossa brittienglantia vääntävä "Tanskan kuningas" pitää toimittajille puhetta EU:n eli "Euroopan Yhdysvaltojen" (United States of Europe) tilasta. Mitähän Hamlet siihen sanoisi?

Teksti: Tuuve Aro
Kuva: Columbia TriStar Nordisk Film Distributors Oy

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.