Mimosa Jallow jäi ilman finaalipaikkaa uinnin MM-kisoissa – kotiyleisö juhli suosikkinsa näytöstä

Mimosa Jallow jäi Budapestin MM-kisoissa vaille finaalipaikkaa päämatkallaan 50 metrin selkäuinnissa. Jallow ui välierissä ajan 27,99, joka riitti erien aikavertailussa jaettuun 12. sijaan.

Jallow jäi 57 sekunnin sadasosaa Suomen ennätyksestään 27,42. Kauden parhaastaan hän jäi 0,11 sekuntia.

–  Ihan ok, mutta tavoitteena oli finaali. Se ei olisi ollut mikään mahdoton tehtävä, vaikka taso oli kova, Jallow totesi Ylen tv-haastattelussa.

–  Viime vuosina on vähän ollut niin, ettei 50 metrin uinti ole tuntunut ihan helpolta. Loppu vähän sakkaa, kun ote vedestä ei pure täydellisesti.

Jallow'n kisaurakka jatkuu vielä 50 metrin perhosuinnissa torstaina.

Yleisö juhli suosikkinsa ylivoimaa

Tiistain uintien juhlituin mestari oli kotiyleisön suosikki Kristof Milak. Unkarilainen olympiavoittaja otti 200 metrin perhosuinnissa maailmanmestaruuden ME-ajalla 1.50,34, jolla hän kohensi kolmen vuoden ikään ehtinyttä ennätystään 39 sekunnin sadasosaa.

–  Tämä halli kuuluu minulle, liikuttunut Milak sai sanottua Ylen tv-lähetyksessä.

Sekauintimestari Leon Marchand otti lajissa hopeamitalin mutta yli kolme sekuntia Milakia hitaampana.

Yhdysvaltalainen olympiavoittaja Bobby Finke nousi vahvalla loppuvedolla 800 metrin vapaauinnin voittoon. Viestin kiinalainen olympiavoittaja Junxuan Yang otti mestaruuden naisten 200 metrin vapaauinnissa ajalla 1.54,92.

Miesten 50 metrin rintauinnissa Nic Fink taisteli uransa ensimmäisen pitkän radan MM-kullan Yhdysvaltain ennätysajalla 26,45. Sadan metrin rintauinnin voittanut Italian Nicolo Martinenghi oli toinen kolme sadasosaa hitaampana.

Miesten 200 metrin vapaauinnin mestari David Popovici kohensi 100 metrin välierissä nuorten ME-aikaa ajallaan 47,13.