Mainos

Milosevic uhmakkaana Haagissa

Lisää syytteitä luvassa ensi viikolla

Milosevic, Slobodan

Jugoslavian ex-presidentti Slobodan Milosevic jatkoi uhmakasta esiintymistään Haagin kansainvälisessä sotarikostuomioistuimessa tänään.

Poissaolevan näköinen Milosevic kieltäytyi lukemasta häntä vastaan esitettyjä syytteitä tai edes kuuntelemasta oikeudenkäyntiä kuulokkeista omalle äidinkielelleen tulkattuna.

Kyseessä oli kolmas kerta kun Milosevic oli tuomioistuimen kuultavana neljän kuukauden takaisen luovuttamisensa jälkeen. Häntä syytetään sotarikoksista Kroatiassa vuosina 1991 ja 1992, sekä Kosovossa 1999. Varsinainen oikeudenkäynti alkaa myöhemmin.

Entisen Jugoslavian sotarikostuomioistuimen syyttäjät aikovat esitellä mahdollisesti jo ensi viikolla syyteitä myös vuosina 1992-95 käydyn Bosnian sodan ajalta. Pääsyyttäjä Carla Del Ponten edustajan mukaan mukana on myös tuomioistuimen raskain mahdollinen syyte kansanmurhasta.

-Minut on asetettu syytteeseen, koska puolustin kansaani laillisesti ja laillisin keinoin perustuen jokaisen valtion oikeuteen puolustaa itsenään, Milosevic tyytyi toteamaan tänään.

Koska Milosevic on kieltäytynyt vastaamasta häntä vastaan esitettyihin syytteisiin eikä halua itselleen varsinaista puolustusasianajajaa, hänelle on pyritty takaamaan oikeudenmukainen oikeudenkäynti palkkaamalla kansainvälinen kolmen juristin ryhmä. Nämä muokkasivatkin tänään lainopillisiksi termeiksi Milosevicin kannan, jonka mukaan tuomioistuin on sekä puolueeton että laiton. Mutta Milosevic on torjunut myös heidän apunsa ja ilmoittaa puhuvansa vain omasta puolestaan.


(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.