Millaisilla renkailla suomalaiset ajavat? Nyt alkaa olla jo hoppu vaihtaa talvirenkaat alle – "Kiireisin aika vuodesta"

Pitävätkö nastat pintansa? Tällaisilla talvirenkailla suomalaiset ajavat 4:26
Talvirenkaiden vaihto on tehtävä kiireellisesti. Haastattelussa Liikenneturvan johtava asiantuntija Juha Valtonen ja Suomen Euromaster Hakkilan palvelupisteenpäällikkö Jani Salo.

Talvirenkaiden vaihdolla alkaa olla jo kiire, sillä marraskuu häämöttää jo ensi viikolla. Mutta onko väliä, onko auton alla nasta- vai kitkarenkaat? Entä millaisia renkaita suomalaiset ostavat?

Eteleä-Suomessakin on jo herätty siihen, että talvirenkaat kannattaisi kenties viimein vaihtaa alle.  Meteorologi Pekka Pouta varoitti MTV Uutiset Livessä, että säähän on tulossa raju käänne ja Suomeen saadaan lunta jopa kymmeniä senttejä maanantaista alkaen. Talvirenkaat todella kannattaa siis vaihtaa viimeistään nyt.

Milloin talvirenkaat sitten viimeistään pitää vaihtaa?

– Talvirenkaat pitää vaihtaa ennen kuin tulee liukkaat kelit. Nythän laki sanoo, että 1. marraskuuta on sellainen päivämäärä, jonka jälkeen liukkaalla kelillä pitää ne talvirenkaat olla tai sitten muuten pitää jättää auto kotiin, muistuttaa Liikenneturvan johtava asiantuntija Juha Valtonen.

Säätiedotuksia tulkitessa vaikuttaisi siltä, että renkaat todella kannattaisi jo vaihtaa. Jos et vaihda renkaita itse, kannattaa muistaa, että aikaa renkaidenvaihdolle on välttämättä turha odottaa liikkeistä samalle tai seuraavallekaan päivälle. MTV Uutisille nimittäin kerrotaan, että renkaidenvaihtoon on jonoa

Suomen Euromaster Hakkilan palvelupisteenpäällikkö Jani Salo kertoo, että liikkeessä on vaihdettu renkaita runsain mitoin jo parin viikon ajan. 

– Tällä hetkellä on kiireisin aika vuodesta, Salo toteaa.

Millaisilla ja minkä hintaisilla renkailla suomalaiset ajavat? Ovatko kitkarenkaat lainkaan kirineet nastarenkaita kiinni suosiossa, ja onko sillä väliä, kummat auton alla ovat? Miten rengastekijät ovat vaikuttaneet kuolonkolareihin? 

Katso Liikenneturvan Juha Valtosen ja Suomen Euromaster Hakkilan Jani Salon haastattelut kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta!

Katso myös: Näin tarkastat talvirenkaiden kunnon

Näin tarkastat talvirenkaiden kunnon 4:54
Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo, mihin asioihin on kiinnitettävä huomiota talvirenkaiden kuntoa arvioitaessa. Lisäksi hän esittelee erilaisia tapoja renkaan kulutuspinnan mittaamiseksi.

Katso myös: Osaatko tarkistaa rengaspaineet?

Rengaspaineiden tarkastaminen on helppoa 3:12
Rengaspaineiden tarkistaminen on helppoa.

Lue myös:

    Uusimmat