Milla Arosen ex-poikaystävälle syyte murhasta – 21-vuotias katosi viime kesänä Somerolla kesken varusmiespalvelun

Milla Arosen kuolemasta uutta tietoa 1:56
Milla Arosen tapausta käsiteltiin laajasti Rikospaikka-ohjelmassa maaliskuussa. Katso video!

Uhrin ruumista ei ole löydetty. Poliisi on aiemmin kertonut, että raha oli yksi miehen motiiveista.

Viime kesänä Somerolla Varsinais-Suomessa kadonneen nuoren naisen entinen poikaystävä on saanut syytteen murhasta. Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan mies myönsi esitutkinnassa olleensa 21-vuotiaan Milla Arosen seurassa ja aiheuttaneensa tämän kuoleman.

Aronen katosi viime vuoden kesäkuussa kesken varusmiespalveluksen. Hänen ruumistaan ei ole löydetty.

Murhan lisäksi miestä syytetään törkeän petoksen yrityksestä, hautarauhan rikkomisesta ja maksuvälinepetoksesta. Syyttäjälaitoksen tiedotteen mukaan henkirikos tapahtui Somerolla 9. kesäkuuta. STT ei tavoittanut jutun syyttäjiä kommentoimaan asiaa tarkemmin.

Syytteiden käsittely alkaa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa 6. toukokuuta.

Kiisti syyllisyytensä kuukausi

Poliisi kertoi tammikuussa, että Arosen vuonna 1995 syntynyt entinen poikaystävä oli kertonut olevansa osallinen Arosen kuolemaan. Mies vangittiin epäiltynä jo elokuun lopussa, mutta hän kiisti kuukausien ajan kuulusteluissa osallisuutensa tapahtuneeseen.

Mies ja Aronen olivat poliisin mukaan olleet seurustelusuhteessa, joka oli tosin päättynyt paria vuotta aiemmin. Poliisi ei ole kommentoinut, millaiset välit heillä sittemmin oli.
Poliisi tutki tapausta murhana teon suunnitelmalliuuden takia.

– Aikaisemmin tutkinnan aikana on ollut syytä epäillä, että tähän on liittynyt suunnitelmallisuutta ja taloudellisen edun tavoittelua, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarkko Toivonen keskusrikospoliisista kertoi tammikuussa STT:lle.

Poliisin mukaan mies oli hankkinut uhrin verkkopankkitunnukset ja pankkikortin ja ottanut pikavippejä. Tätä oli tapahtunut Toivosen mukaan sekä ennen että jälkeen surman. Raha oli siten poliisin käsityksen mukaan ainakin yksi teon motiiveista, muttei välttämättä ainoa.

Lue myös:

    Uusimmat