Mainos

Miljoonien tuntema Mr. Zhang nappasi Suomessa ennätyskalansa – tällainen huuto silloin lähtee

1:15

Kiinalaisen kalastusohjelman juontaja Mr. Zhang oli Suomessa kuvaamassa kalastusohjelmaa, jossa hän kalastaa eri puolilla maailmaa. Kun kala söi, oli meno sen mukainen.

Herra Zhang oli kuvausryhmineen kalastamassa Merkikarvialla kalastusyritys Eumer Finland Oy ohjaamana. Olli Ojamo yrityksestä kertoo, että ohjelman tekijöitä olivat houkutelleet kertomukset Suomen luonnosta, monipuoliista kalavesistä ja kalalajeista.

– He halusivat erityisesti kylmän veden kalaa, koska Kiinassa veden lämpötila voi nousta yli 30 asteen. He olivat myös kuulleet koko viehekalastuksen olevan lähtöisin Suomesta, Ojamo kertoo.

Kalastusmatka huoletti Eumerin kalaoppaita, sillä helteellä kalaa on vaikea saada. Luonto oli kuitenkin kalamiesten puolella.

– Kala iski heittoperhoon ja mies alkoi huutaa. Kun eka kala tuli, ei tarvinnut enää huolehtia mistään ja olo oli helpottunut.

Kala oli kiinalaismiehen ennätyssaalis, arviolta 5–6 kiloa. Kalaa ei kesähelteellä punnittu, vaan se palautettiin nopeasti takaisin veteen.

Myöhemmin vieraat pääsivät myös kalastamaan Merikarvianjoelle kirjolohta.

Ojamon tietojen mukaan kuvatun kalastusohjelman jaksot keräävät 3–5 miljoonan hengen yleisön. Yritykselle tämä on loistava tilaisuus pieneen mainokseen.

– Suomessa puhutaan aina lamasta, mutta jos promillekin Kiinassa liikahtaa, on Merikarvia äkkiä täynnä, Ojamo kuvailee ohjelman mahdollisuuksia matkailuyrityksille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.