Mainos

Miljoonavahingot puuteollisuusyrityksen palosta Oulussa

Tulipalo on aiheuttanut miljoonavahingot Oulun Puukeskuksella. Puukeskuksen kuivaamo, lämpövoimala ja paketinkatkaisusaha tuhoutuivat palossa.

Raju tulipalo on aiheuttanut miljoonavahingot Puukeskuksen tuotantolaitoksella Oulussa illalla. Ruskon teollisuusalueella syttyneessä palossa ei tullut henkilövahinkoja. Palo ei vaikuta Puukeskuksen talotoimituksiin.

Tuli tuhosi maan tasalle vajaan tuhannen neliömetrin rakennuksen, jossa oli lämpökeskus, kaksi kuivaamoa, sahatavarapaketin katkaisulaitos sekä purunpoistokatos. Paikalla ollut Puukeskuksen Pohjois-Suomen aluejohtaja Seppo Lillstrang arvioi, että vahingot nousevat yli miljoonaan euroon.

Palo ei aiheuta merkittäviä muutoksia Oulun Puukeskuksen tuotantoon.

-Höyläämön työntekijät tulevat normaalisti töihin iltakymmeneltä, Lillstrang sanoi.

Tuotantolaitos oli palon alkaessa tyhjillään, ja palosta tuli hätäkeskukselle automaattihälytys.

Asemamestari Jarmo Haapaniemi Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kertoo, että palokunta oli paikalla viidessä minuutissa. Alueelle päästäkseen sen täytyi murtaa lukitut portit. Rakennus oli kuitenkin jo täysissä liekeissä, eikä sitä voitu pelastaa.

Ripeä toiminta esti leviämisen

Palo uhkasi myös yrityksen höyläämöä, varastoa, konttoria ja tuotantotilaa, mutta palokunta sai estettyä tulen leviämisen.

Tuotantotila oli palokunnan tullessa jo syttynyt lämpövaikutuksesta. Palonalku saatiin kuitenkin sammumaan. Palokunta katkaisi höyläämöstä lämpölaitokselle johtavan purulinjan ja esti sillä palon leviämisen.

Pihamaalla oli myös avovarastossa puunippuja, joiden syttyminen olisi aiheuttanut valtaisan roihun.

Sammutustöihin osallistui kaikkiaan viisitoista pelastuslaitosten yksikköä Oulusta ja lähikunnista.

Illalla puoli seitsemältä havaittu tulipalo saatiin hallintaan jo iltakahdeksaan mennessä, jolloin jälkisammutusta teki vielä kuusi pelastuslaitoksen yksikköä. Palopaikan vartiointi kestänee aamuun saakka.

Palon syttymissyytä tai -paikkaa ei vielä tiedetä. Poliisi tutkii tulipaloa.

UPM-konserniin kuuluva Puukeskus on maan johtava puupohjaisten rakennustarvikkeiden ja materiaalien erikoisliike. Sillä on Suomessa 29 toimipistettä. Puukeskuksen suurimpia asiakkaita ovat puutaloteollisuus, kalusteteollisuus ja puusepänteollisuus.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.