Miljoonan voittanut suomalainen pokeriammattilainen: Tappioputket todella rankkoja

Suomalainen pokeriammattilainen Jens Kyllönen voitti miljoonapotin Las Vegasissa. Nuoren miehen pokeriura ei kuitenkaan ole ollut aina nousukiitoinen.

Helsingistä kotoisin oleva 27-vuotias Jens Kyllönen voitti Suomen aikaa lauantaina suuren pokeriturnauksen Las Vegasissa. 

Kyllönen päihitti turnauksessa 183 muuta peluria ja voitti 1,12 miljoonaa dollaria eli hieman yli miljoona euroa.

Voitto tuli Las Vegasissa pelattavassa WSOP-turnauksessa, jota pidetään pokerin arvostetuimpana kilpailuna.

Mies juhlisti voittoa ystäviensä kanssa Las Vegasin yöelämässä ja UFC:n vapaaottelun katsomossa. Vuosien mittaan pokerin avulla varallisuutta kerännyt Kyllönen ei vielä tiedä, mihin hän laittaa voittorahansa tällä kertaa.

– En ole vielä kummemmin miettinyt, mihin rahat laitan. Suurimman osan sijoitan varmaan tylsästi osakkeisiin. Olen aina ollut säästäväinen. Kyseessä ei ole mitenkään elämäämullistava voittosumma, sillä olen viime vuosina voittanut isoja summiakin. Kyllä voitto tuntuu silti aina yhtä uskomattomalta, Kyllönen sanoo. 

Hän aloitti pokerin pelaamisen 17-vuotiaana kaveriensa kanssa. 


– Aloitin ilmaisturnauksilla, ja ensimmäiset voittoni olivat kymmeniä euroja. Pikku hiljaa voittosummat alkoivat nousta. Lukiossa turnaukset sujoivat jo niin hyvin, että tiesin, että tästä voisi tulla minulle ammatti. En silti olisi ikinä uskonut, että olisin vielä joku päivä tässä pisteessä. 

Kyllösen mukaan hänen uransa toinen kohokohta oli Euroopan suurimman pokerikiertueen European Poker Tourin osakilpailun voitto Kööpenhaminassa vuonna 2009. Kyseisestä voitosta hän tienasi 900 000 euroa.

– Se oli iso käännekohta urallani. Sen jälkeen kaikki alkoi loksahtaa kohdalleen. 

Miehen pokeriura ei kuitenkaan ole aina pelkkää nousukiitoa. Isojen voittojen lisäksi Kyllönen on kokenut karvaita tappioputkia. 

– Työ on välillä rankkaa. Välillä saatan kokea kuukausien tappioputkia, jotka ovat henkisesti todella raskaita. Silloin täytyy vain puskea läpi ja luottaa itseensä ja siihen, että vastustajat ovat huonompia, Kyllönen pohtii. 

Pokerin pelaajan arki ei ole pelkkää juhlaa. Työpäivät ovat useimmiten pitkiä ja yksinäisiä. 

– Nukun yleensä pitkään ja heti herättyäni katson muutamat pokeriohjelmat tietokoneeltani. Välillä pelaan vain muutaman tunnin, välillä 12 tuntia. Työ on yksinäistä, sillä peliin täytyy keskittyä omassa rauhassa. 

Kyllönen on pelannut ammatikseen pokeria jo lähes yhdeksän vuotta. Hän aikoo jatkaa urallaan niin kauan kuin se on mielekästä. 

– Pokerin pelaaminen on muuttunut vuosi vuodelta vaikeammaksi. Sen vuoksi olen joutunut miettimään myös toista ammattia itselleni. Viime syksynä aloitin Hankenin avoimessa yliopistossa finanssialan kurssit. Tulevaisuudessa voisin tehdä töitä sijoitusten parissa. Haluaisin olla itseni pomo, Kyllönen sanoo. 

Mies pelaa seuraavan turnauksensa tiistaina 12.7. Kyseessä on World Series Of Poker -pokeritapahtuman pääturnaus, jonka voittosumma liikkuu kymmenessä miljoonassa. 

– Jos käy hyvin, niin voittosumma on todella suuri. Pokeri vaatii kuitenkin paljon tuuria ja onnea. Minulla on vastassani harrastajia sekä ammattilaisia, Kyllönen kertoo. 

Kuvat: Jens Kyllösen Instagram

Lue myös:

    Uusimmat