Fortum toivoo tukipakettia, näin vastasi MTV:lle ministeri Tuppurainen: "Käymme keskustelua yhtiön kanssa"

Fortum toivoo tukipakettia, näin vastasi MTV:lle ministeri Tuppurainen 2:13
Fortum toivoo tukipakettia, näin vastasi MTV:lle ministeri Tuppurainen.

Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramon mukaan yhtiö neuvottelee valtion kanssa tukipaketista kasvavien vakuusvaatimusten kattamiseksi. Rauramo kertoi asiasta yhtiön tulosjulkistuksen yhteydessä.

Koko konsernin vakuusvaatimukset ovat tällä hetkellä 11 miljardia euroa, josta Fortumin osuus on reilu kolmannes.

Rauramo ei kommentoinut, kuinka paljon yhtiö tukea tarvitsee. 

– Tämä on sellainen kierre joka jatkuu. Kun hinnat nousevat, niin vakuuksien määrä on noussut valtavasti, Rauramo kertoo MTV Uutisille.

– Nyt me olemme sitä mieltä, että hallitusten, ei vain Suomen vaan myös Ruotsin ja eurooppalaisten hallitusten tulisi miettiä sitä, miten huolehditaan siitä, että markkinoilla sähkökaupankäyntiin on tarpeeksi maksukykyä. Se ei koske vain sähköntuottajia vaan myös sähkönostajia. Se olisi kaikkien intressissä, että pörssi toimii ja siellä uskalletaan käydä kauppaa, Rauramo jatkoi MTV Uutisten haastattelussa.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) vahvistaa MTV Uutisille, että aiheesta käydään keskustelua Fortumin kanssa. 

– Me käymme läheistä dialogia yhtiön kanssa ja Fortumin johto on pitänyt valtionomistajan hyvin tietoisena siitä vaikeasta tilanteesta, joka sähkömarkkinoilla tällä hetkellä on. Näiden suojausten vakuusvaatimukset ovat kasvaneet ja tämä tilanne ei koske yksin Fortumia vaan on markkinoilla laajemminkin tiedossa.

Tuppurainen ei kuitenkaan lähde arvioimaan mahdollista tukipakettia tarkemmin. 

– En lähde nyt ääneen arvioimaan tukipakettia. Fortum on tänään kertonut, että tilanne ei ole vielä kriittinen. Seuraamme tilannetta huolella. Tilanne energiamarkkinoilla on vakava. 



Fortum toivoo tukipakettia, näin vastasi MTV:lle ministeri Tuppurainen 2:13
Fortumin toimitusjohtaja kertoi tänään yhtiön miljarditappioista huhti-kesäkuussa ja kommentoi myös tukipakettia.

Lue myös:

    Uusimmat