Miksi valitat muille asioista, joita kuitenkin teet myös itse? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi valitat jostakin, jos itse teet samalla tavalla? Esimerkiksi käsket kaveria jättämään ja unohtamaan petturimiehen, muttet itse pysty samaan," kyselee nimimerkki kaksinaismoraali.

Näin naiset vastasivat!

"Koska on helppo sanoa, vaikea tehdä. Kaverin suhteessa tai elämässä näkee helposti korjauksenkohteita, joita voi kritisoida, koska itse ei tarvitse tehdä niille mitään: ei tarvitse muuttua, taistella tai tehdä vaikeita päätöksiä, voi vain naputtaa toiselle. Jos ongelmat ovat omia, ne ovatkin yhtäkkiä haasteellisempia. 

Mieti nyt: kumpi on helpompaa, käskeä kaveria välttämään karkkia, vai lopettaa itse herkkujen mässytys? Aivan."
– 30, yritän välttää liikaa muiden neuvomista, tai edes noudattaa antamiani neuvoja

"Ulkopuolelta näkee asiat hirveän paljon selvemmin."
– 30, elän joskus kuten opetan

"Mikä olisikaan parempaa kuin päästä neuvomaan muita. Sillä ei ole merkitystä toteutatko itse neuvoasi. Vaikka oma elämäsi olisi kuinka sotkussa, on aina jollain oudolla tavalla tyydyttävää yrittää ratkaista muiden ongelmia.

Ystäviesi ei koskaan tarvitse tietää, että et oikeasti hallitse edes omaa elämääsi. Muiden elämää on helpompi kritisoida ja ruotia kuin omaa. Luulen, että kyseessä on naisiin juurtunut nalkutuksen ja neuvomisen tarve, joka on vain pakko purkaa ulos jollain tavalla. Sama ilmiö tapahtuu usein myös parisuhteessa. Nalkutat puolisolle esimerkiksi kavereiden kanssa ulos lähtemisestä, vaikka todellisuudessa sinä olet se, joka vietät enemmän aikaa ystäviesi seurassa."
– 25, en elä kuten opetan 

"Omia tekemisiä voi olla vaikeampi hahmottaa, ja on aina helpompi arvostella toisia kuin itseään, valitettavasti. Ulkopuolelta tilanteen voi nähdä myös eri tavalla kuin silloin, kun sen itse kokee. Kannattaa varmaan yrittää tarkastella tilanteita aina ulkopuolisen silmin."
– 28, en elä, kuten opetan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja