Miksi poliisin videot näyttävät usein siltä kuin ne olisi kuvattu perunalla? Dennis Pastersteinin selittää, mistä karmea kuvanlaatu johtuu

Oli poliisin julkaisemista liikennevideoista yleisesti mitä mieltä tahansa, voivat kaikki yhtyä näkemykseen, ettei niiden laatu huimaa päätä. Parannusta asiaan saattaa kuitenkin olla tulossa.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

MTV Uutiset Livessä tiistaina vieraillut ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisista törmää työnsä puolesta runsaasti liikennepartioiden kuvaamaan videomateriaaliin. Monet videot päätyvät Pastersteinin Twitter-tilille ja sitä kautta mediaan laajemminkin.

Yhteistä näille videoille on, että niiden kuvanlaatu on lähes poikkeuksetta varsin kehno. Valtaosalla suomalaisista on taskussaan kännykkä, jolla saisi kelissä kuin kelissä parempaa kuvaa, mutta poliisin kojelautakameroita kehitys ei ole vielä tavoittanut.

Parannusta asiaan saattaa kuitenkin olla luvassa. Pastersteinin mukaan poliisille on tulossa HD-tasoista kuvaa tallentavia kojelautakameroita.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, mikä selittää poliisin kojelautakameroiden kehnoa laatua ikääntyneen kamerateknologian lisäksi.

Poliisin liikennevideot puhuttavat ja herättävät paljon tunteita. Katso alta Pastersteinin koko haastattelu.

Lue myös:

    Uusimmat