Miksi niin moni poliitikko palaa loppuun? ”Politiikassa voi tulla tunne, etteivät hommat ole sujuneet kovin hyvin”

1:27
Li Andersson puhuu loppuunpalamisesta Vapaalla Ripsan kanssa -ohjelmassa

Kansanedustajat, puolueensa puheenjohtajat ja ministerit ovat yksi toisensa jälkeen puhuneet julkisesti loppuun palamisesta. Vasemmistoliiton Li Andersson uskoo, että syy tähän on työtaakan lisäksi poliitikon työhön liittyvä henkinen paine.  

Li Andersson tunnustaa ymmärtävänsä, miksi niin moni poliitikko palaa nykyään loppuun. Hän ei usko, että kyse on ainoastaan työtaakasta, vaan poliitikon työhön liittyvästä henkisestä paineesta.

– Välillä politiikassa voi tulla tunne, etteivät hommat ole sujuneet kovin hyvin. Jos on ollut vaikka joitain ulostuloja, jotka on tulkittu väärin ja joista on tullut kritiikkiä, Andersson kertoo Vapaalla Ripsan kanssa-ohjelmassa.

– Kun se tulee liian kovaksi, huomaa, että ollaan äärirajoilla. Sekin pitää oppia tunnistamaan, ettei työnnä itseään sen yli.

Ystävät ja läheiset auttavat

Andersson itse selviää tilanteista läheisten ja hyvien ystävien avulla.

– Yksin en pystyisi mitenkään kantamaan sitä. Ystävät ja läheiset ovat tottuneet siihen, että heidän tehtävänsä on tuki ja tsemppaus silloinkin, kun toinen puhuu ihan järjettömiä.

– Välillä auttaa, että tekee vaan jotain ihan muuta. Menee leffaan tai uinnille avantoon.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja