Mainos

Miksi naiset ovat nykyisin niin valtavan itsekkäitä? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Mistä johtuu tämä valtava naisten itsekeskeisyys? Lapset jäävät ja kärsivät, kun naiset tylsistyvät (muka miehiinsä ja kaikkeen "tottuu") ja vaihtavat joka välissä miestä. Ajattelisipa joku nainen lapsiaankin. Tulevia, olevia tai olleita. Ettei vain sitä kauneinta itseään", kysyy nimimerkki ZillO.

Näin naisraati vastasi 

"Kysymys olisi parempi muodossa 'mistä johtuu tämä valtava ihmisten itsekeskeisyys?'. Ihmisen perusluonteeseen näyttää kuuluvan aimo annos itsekkyyttä, mikä on pakollistakin, jotta elämä tuntuu mielekkäältä ja mielenterveys säilyy.

Tavassa, jolla kirjoitat, kuuluu katkeruus. Onko kyseessä oma karvas kokemus naisesta, joka on tylsistynyt sinuun? Koska tottahan ei ole, että kaikki naiset ovat itsekkäitä ja 'lapset jäävät ja kärsivät'. Suurin osa perheellisistä pyrkii toimimaan lastensa parhaaksi. Mutta jälleen, koska en tiedä taustoista sen paremmin, en osaa sanoa muuta kuin että itsekkyyttä löytyy meistä kaikista. Jos sinulla on oma karvas kokemus, yritä löytää työkaluja päästäksesi katkeruudesta yli. Ei ole helppo homma, mutta on sitä tervettä itsekkyyttä, joka saattaa auttaa näkemään elämän ja ihmiset valoisammin."
– 47, parisuhteessa

"Moi ZillO! Kysymyksestäsi huokuu 1950-luvulle jumittuneen valkoisen miehen tyytymättömyys. Istut kotona ja mietit, miten naiset kehtaavat tehdä samoja asioita, joita mies on muuten tehnyt vuosia (vai lähetätkö näitä samoja kysymyksiä niille miehille, jotka ovat panneet naisen paksuksi ja sitten häipyneet? Tuskin lähetät). Loukkaantumisesi on sekä raivostuttavaa että huvittavaa. Uhraatko itse tauotta itsesi muiden hyvinvoinnin vuoksi? Raadatko ja kärsitkö surkeassa parisuhteessa "lasten vuoksi", jotta lapset saavat mallin ilottomaan parisuhteeseen, jossa onnea ei ole ja uhrautuminen on tärkeintä? Tätäkö haluat opettaa lapsillesi? Hyvää, uhrautuvaista ja onnetonta elämää heille sitten vain."
– 31, parisuhteessa

"Parahin ZillO, en tiedä, mistä kokemuksesi naisten itsekeskeisyydestä kumpuavat. Näin lapsettomana naisena minun on kovin vaikea ymmärtää, miten ja miksi se, että minä ajattelisin mahdollisesti tulevaisuudessa sikiäviä lapsiani, helpottaisi sinun oloasi.

Naisten kategorisoiminen tylsistyneiksi ja itsekeskeisiksi on ylipäätään typerintä mitä olen kuullut pitkään aikaan. Eiköhän jokainen ihminen ole yksilö ihan sukupuolesta riippumatta, enkä ymmärrä, miksi naisten pitäisi ajatella tulevia, olevia tai olleita lapsiaan yhtään sen enempää kuin miesten.

Toivottavasti pääset ajatustesi kanssa pian armon vuoteen 2017, jolloin naisilla on muitakin rooleja kuin äitiys."
– 24, sinkku

"Hyvä ZillO, kysymyksestäsi paistaa niin selvä katkeruus, että se estää ongelmasi ottamisen vakavasti. Jokainen aikuinen, järkevä ja vähemmän katkera mies ymmärtäisi varmasti, että yhden naisen tekoset eivät korreloi joka naisen tekemisten kanssa. Mutta jos ajatellaan esittämääsi tilannetta, jossa naiset tylsistyvät ja vaihtavat miestä, niin voisiko olla mahdollista, että vika on miehessä? Parahin ZillO, älä ole se, johon nainen joutuu pettymään ja tylsistymään. Ei kenenkään naisen tarvitse lasten takia jäädä kanssasi sohvannurkkaan makkaraa syömään ja vuoden -85 lätkäuusintoja katsomaan. On ihan tervettä itsekkyyttää poistaa itsensä edellämainitusta tilanteesta. Elämä on liian lyhyt."
– 32, sinkku

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen


***

2:23

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.