Miksi naiset itkevät seksin jälkeen?

Mustat kyyneleet naisen poskilla seksin jälkeen eivät ole mitenkään tavatonta. Miksi jotkut naiset itkevät seksin aikana tai sen jälkeen?

On monia syitä, miksi nainen alkaa itkeä seksin aikana tai varsinkin kiihkeän orgasmin jälkeen. Yksi syy voi olla pelkästään vapautuminen: seksuaalinen lataus purkautuu. Kun intensiiviset tunteet ja niinkin intiimi hetki toisen ihmisen kanssa yhdistyvät, voivat vahvat tunteet ja tuntemukset purkautua ulos itkuna. Ensin himoa kasvatetaan ja lopussa kiitos seisoo vapautumisena, lunastuksena.

Jotkut ihmiset taas alkavat nauraa holtittomasti seksin jälkeen. Se ei tarkoita, että he ajattelisivat juuri tapahtuneen olevan hauskaa tai surkuhupaisaa. He vain kokevat seksuaalisen purkautumisen niin.


Kyyneleet seksin jälkeen saattavat johtua myös hormoneista. Naiset tuppaavat tulemaan tunteellisemmiksi tai ovat seksuaalisesti kiihkeämpiä tiettyyn aikaan kuusta ja nämä hormonit saattavat saada naisen helpommin itkemään orgasmin jälkeen.

Itkemisistä ei tulisi nolostella. Yritä vakuuttaa kumppanisi siitä, ettei sinuun sattunut tai ettet ole surullinen tai järkyttynyt. Kultaseni, sinä onnistuit järisyttämään maailmaani!

Taustalla voi piillä väkivaltaa

Ikävä kyllä monet naiset ovat kokeneet lapsuudessaan tai elämänsä aikana seksuaalista väkivaltaa tai -painostusta. Monet seksuaalisesta väkivallasta selviytyneet naiset kertovat saattavansa alkaa itkeä seksin jälkeen, vaikka he tuntisivat olonsa turvalliseksi ja rakastetuksi nykyisen partnerinsa kanssa.


– Surun ja apeuden tunteet seksuaalisena hetkenä ovat normaali osa parantumisprosessia ja ne (tunteet) voivat nousta pintaan ajoittain läpi koko elämän, The Survivors Guide to Sex -kirjan kirjoittaja Staci Haines kertoo.

Joillekin naisille itkeminen voi johtua päinvastaisesta syystä: he tuntevat niin suurta läheisyyttä kumppaniinsa, että nämä turvallisuuden ja läheisyyden tunteet nostattavat tunteet pintaan. Naiset voivat kun voivatkin itkeä onnesta.

Myös miehet itkevät

Vaikka suurimmaksi osaksi puhutaan itkuunmenevistä naisista, myös miehet saattavat pirauttaa kyyneleitä varsinkin orgasmin aikana. Ilmiö perustuu myös korostetun tunnepurkauksen vapautumiseen ja miehet voivat tuntea yhtä syvästi kuin naisetkin, Askmen-sivuistolla kirjoitetaan. Se on aivan normaalia – on suorastaan kohteliaisuus saada mies kyyneliin.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Lähde: Lesbianlife.about.com, Askmen.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja