Miksi miesten on niin vaikea toimia tunteidensa mukaisesti? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

Mistä tunnistaa manipuloinnin? Video kertoo!

"Miksi miesten on niin vaikea toimia tunteidensa mukaisesti?

Kerran mies alkoi itkemään lopettaessaan suhteen minuun, vaikka rakasti minua paljon. Vuosien jälkeen, kun olin jo naimisissa ja perheen äiti, hän otti yhteyttä ja kertoi, että hän ei ole mitään katunut elämässään niin paljon kuin sitä päätöstä. Selvisi, että suhteen lopetus johtui toisesta naisesta, joka oli 'sopivamman oloinen' hänelle? Miksi järki menee tunteiden edelle, jopa onnen kustannuksella?" kysyy nimimerkki N31.

Näin miehet vastasivat

"Mies kenties ajattelee tekevänsä 'järkivalinnan', mutta tekee sen oikeasti 'tunnepohjalta'. Esimerkkitapauksessa mies on ehkä uskotellut itselleen tai muille tehneensä valinnan järkeilemällä, ja perustelee näin, ettei ole toiminut tunteidensa mukaisesti. Olen jokseenkin varma, että kyllä miehetkin välillä toimivat tunteidensa ohjaamina."
– 35, sinkku

"Miehet on jo geneettisesti ohjelmoitu toimimaan enemmän järjen kuin tunteen mukaisesti. Ruokaa hankkiessa ja laumaa suojatessa tunteille ei ollut sijaa tai aikaa. Piti toimia käsillä olevan tiedon varassa, tehokkaasti ja nopeasti. Tämä on siis karkea yleistys, sillä niin miehistä kuin naisista löytyy sekä järki- että tunneihmisiä. Ehkä kulttuurimme korostaa ja pakottaa miehet enemmän järkiperäiseen ajatteluun kuin tunneherkkyyteen, joka usein koetaan tyhjänpäiväiseksi haihatteluksi?"
– Herra 47, naimisissa

”Ihminen elää hetkissä ja jotkut hetket saattavat päätyä virhevalintoihin, joiden syyt voivat olla hyvinkin simppeleitä. Miehen tapauksessa hän tiesi virheestä kyynelten lomassa, mutta jokin ohjasi häntä muualle. Se vain tuntui oikealta sinä hetkenä. Väittäisin, että kyse on ihmisestä eikä sukupuolesta, ja siitä, kumpi on dominantti puoli, järki vai tunteet. Tunteet ehkä sanoivat miehelle 'jää', mutta järki näki toisen naisen tuolloin sopivampana, tai sitten järki ei vain ehtinyt kuvioihin mukaan. Onni oli siis valinnassa, vaikka myöhemmin hän koki tilanteen toisin. Saattaa olla myös niin, ettei kyseinen mies osannut ajatella järkevästi, jos muualta tuli painetta päätöksen tekemiseen."
– 36, sinkku

"Joskus tunteet ja järki ovat isossa ristiriidassa keskenään. Jos mies lopettaa suhteen toisen, sopivamman oloisen naisen vuoksi, se kertoo toki myös muusta kuin järjestä tai tunteesta. Se kertoo siitä, että tuo mies ei ole tiennyt, mitä hän on halunnut ja on ratkaissut tilanteen tällä tavalla eli tunteen mukaan.

Jos hän sanoi lopettaneensa suhteen hänelle 'sopivamman naisen vuoksi', eli koska hänestä oli järkevää lopettaa suhde sinun kanssasi, vaikka rakasti sinua paljon ja on katunut sitä päätöstä enemmän kuin mitään muuta elämässään, se on potaskaa. Hän lopetti suhteen, koska hän hänestä tuntui siltä. Hänestä tuntui siltä, että toinen nainen oli sopivamman oloinen. Vaikka ihminen sanoo toimivansa järjen mukaan, hän toimii kuitenkin tunteen mukaan. Ei järki näissä asioissa mene tunteen edelle, vaan tunne on aina se, joka määrittää sen viimeisen ja vallitsevan päätöksen. On helppoa ja toisen tunteisiin vetoavaa sanoa, että asia olisi toisin. Ei se ole."
– 35, sinkku​​​​​​​

Mitä itse haluaisit kysyä?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja