Miksi mattojen tamppauksen voi jättää väliin – tässä syy

Suursiivoukseen kuuluu yleensä olennaisesti mattojen piiskaaminen ulkosalla, mutta oikeasti pöly lähtee tehokkaammin muilla keinoilla.

Tiesitkö, että useimmat nykyaikaiset matot eivät oikein siedä tamppaamista, vaan tamppaaminen voi pahimmillaan vaurioittaa maton kudosta?

Mattojen ulos vieminen ja kunnon tuulettaminen sen sijaan on tarpeellista. Ensi kerralla mattopiiskan voi kuitenkin jättää sisälle.

Tamppaamalla pöly irtoaa matosta, mutta pöly laskeutuu usein takaisin maton pinnalle sähköisyytensä vuoksi. Tällöin saatat kantaa takaisin sisälle yhtä pölyisen maton.

Tartu ennemmin imurinvarteen

Pölynimurit ovat nykyään todella tehokkaita. Imurin varteen löytyy myös erilaisia suuttimia, joilla kaikenkarvaiset matot saa imuroitua pölystä puhtaaksi. Imurinvarteen kannattaakin tarttua mattopiiskaa ennemmin.

Usein maton puhtaana pitoon riittää säännöllinen imurointi ja harjaaminen. Jotkin erikoismatot, kuten silkkimatot, eivät siedä ollenkaan imurointia. Matot kannattaa kuitenkin viedä ulos tuulettumaan aina silloin tällöin, jotta ne pysyvät raikkaan tuoksuisina.

Arkisen imuroinnin lisäksi kannattaa matolle tehdä kerran vuodessa kunnon puhdistus. Puhdistus kannattaa tehdä talvella lumen ollessa maassa, sillä lunta vasten tamppaaminen irrottaa pölyn ja pöly jää hankeen kiinni. 

Lähde: Siivous.info

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja