Miksi KooKoosta on tullut SM-liigan iso sensaatiotarina? Petteri Sihvonen purkaa menestyksen salat

3:34
Miksi KooKoo on niin hyvä? Petteri Sihvonen avaa Jussi Ahokkaan ryhmän isoja pelillisiä vahvuuksia.

Jääkiekon SM-liigassa Kouvolan KooKoo oli viime kauden isoin yllättäjäjoukkue. Jussi Ahokkaan ryhmä on jatkanut väkeviä otteitaan myös tällä kaudella. Mutta miksi KooKoosta on tullut Liigan oma sensaatio? MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen avaa esimerkkien kautta KooKoon menestyksen salat.

Ahokkaan johtama KooKoo olisi lähtenyt viime kauden pudotuspeleihin yhtenä isona mestarisuosikkina. Koronapandemia pilasi kuitenkin liigakevään, joka katkesi ennen aikojaan.

Kesällä KooKoon joukkueessa tapahtui isoja muutoksia. Siitä huolimatta se on jatkanut jo tutuksi tulleita pirteitä otteitaan.

Alkukauden kahdeksasta ottelusta KooKoo on napsinut 15 pistettä. Yksi vakuuttavin esitys nähtiin tiistaina, kun KooKoo kaatoi sarjakärki Lukon peräti lukemin 7–2.

– Tuo peli todisti, että miten vahva KooKoo on, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen sanoo.

– Jussi Ahokas valmentaa hyvin määrätietoista ja organisoitua jääkiekkoa. Se on salaisuus sille, miksi KooKoo menestyy erityisesti heidän omassa isossa kaukalossaan, Sihvonen jatkaa.

Jutun yläreunan videolla Sihvonen avaa klippien kautta sitä, mikä tekee KooKoosta niin vahvan joukkueen. Sihvonen perkaa niin KooKoon puolustuspelaamista, hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista kuin myös riistopeliä. Samalla kehuja saavat myös muut niin sanotut ”Mestis-joukkueet”.

Sub ja C More: KooKoo – TPS tänään perjantaina kello 18.30.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja