Miksi jalkapallomaailman puhutuin tähti on kuin Kimi Räikkönen? Asiantuntija paljastaa syyn erikoiselle käytökselle

10:00
Videolla juttua Bundesliigan paluukierrokselta, jolloin Erling Braut Haaland heilutti maaliverkkoja.

Erling Braut Haaland, 19, on tällä hetkellä koko jalkapallomaailman puhutuin nimi. Hurjaan tahtiin maaleja takova Haaland on aiheuttanut kummeksuntaa hänen erikoisten lausuntojensa, tai tarkemmin vastaustyylinsä myötä. Nyt asiantuntija kertoo, että miksi Haaland on kuin kopio Kimi Räikkösestä.

Norjalaishyökkääjä nousi isosti otsikoihin syksyllä, kun hän iski maaleja hurjaan tahtiin itävaltalaisen RB Salzburgin riveissä.

Tammikuussa Haaland hyppäsi astetta isompaan sarjaan, kun hän vaihtoi Saksan Bundesliigaan ja Borussia Dortmundin riveihin.

Nyt häntä viedään vieläkin suurempiin ympyröihin.

Raporttien mukaan käytännössä kaikki jalkapallomaailman jättiseurat ovat kiinnostuneita Haalandista. Pinnalla on ollut muun muassa Real Madrid.

Norjalaishyökkääjän yllä onkin nyt valtavasti kuhinaa. Se taas näkyy siinä, että eri mediat janoavat Haalandin kommentteja.

Televisiokameroiden edessä Haaland on ottanut kuitenkin varsin mielenkiintoisen linjan.

19-vuotias maalitykki jakelee kommentteja kuin F1-suomalaiskuski Kimi Räikkönen konsanaan.

Hyvin lyhyitä vastauksia. Yksi toisensa jälkeen.

Erityisesti Haalandin tuorein, Dortmundin ja Schalken välisen ottelun haastattelu on lähtenyt pyörimään somessa. Tuolloin Haaland antoi vain yhden tai kahden sanan vastauksia.

Kysymys kuuluu: miksi?

– Haaland ei nauti haastatteluista tai ylipäätänsä siitä mielenkiinnosta, mitä häntä kohtaan on herännyt. Hän haluaa vain pelata jalkapalloa ja näyttää ihmisille taitonsa, norjalainen jalkapalloasiantuntija Lars Sivertsen sanoi BBC:lle.

– Ihmiset ovat havainneet, että hän saattaa olla jopa hieman tyly haastattelutilanteissa. Hän ei vain pidä niistä. Häneltä kysyttiin Norjassa, että ”miksi käyttäydyt noin?” Hän sanoi, että hänestä tuo on tylsää ja että tuo ei ole sitä, mitä hän tykkää tehdä, Sivertsen jatkoi.

Haaland on syntynyt Englannin Leedsissä, mutta hän on viettänyt nuoruutensa Norjan Jaerenissa.

– Norjan sisällä on yleinen stereotypia siitä, että ihmiset jotka tulevat Jaerenista, eivät ole niin puheliaita. He eivät oikein sano mitään ennen kuin on pakko. Ehkä tuo vähän näkyy myös hänen (Haalandin) luonteessa.

Moni on myös arvellut, että nuori hyökkääjä saattaisi pelata pelejä median kanssa.

– Monet ovat pistäneet merkille sen, että hän antaa varsin velmuja vastauksia. Että onko kyse vain siitä, että hän leikittelee median kustannuksella. Vähän niin kuin että ”tuossa on toimittaja, joka haluaa minun sanovan jotain”. Enkä sano mitään.

– Hän on ehdottomasti kaveri, joka haluaa pitää hauskaa, Sivertsen toteaa.

Haaland on saanut lentävän alun myös uudessa seurassa Dortmundissa. Yhdeksässä Bundesliiga-ottelussa Haaland on paukuttanut jo kymmenen maalia ja antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja