Miksi herttuatar Meghan koskettelee vatsaansa? Asiantuntijat kommentoivat

Herttuatar Meghanin mielipiteitä jakavalla tavalla on useita hyötyjä.

Raskaana oleva herttuatar Meghan on herättänyt runsaasti huomiota pitelemällä jatkuvasti kasvavaa raskausvatsaansa. Julkisista esiintymisistä otettujen kuvien perusteella voisi päätellä, että herttuatar tuskin koskaan laskee käsiään vatsansa päältä.

Meghanin on nähty kannattelevan vatsaansa yhdellä kädellä, pitävän käsiään ristissä vatsakummun päällä tai pitelevän toista kättä vatsan yläpuolella ja toista alapuolella. Myös Meghanin raskausajan tyyli korostaa pyöristynyttä vatsaa.

Daily Mail kysyi useilta asiantuntijoilta, miksi herttuattaren kädet hakeutuvat jatkuvasti vatsalle. Joidenkin mielestä kyse on biologisesta tarpeesta, osan mielestä herttuatar omaksuu jäykän asennon vain valokuvia varten.

Hypnosynnytysasiantuntija Katharine Gravesin mukaan raskaana olevat naiset hakeutuvat vaistomaisesti kosketukseen vauvansa kanssa. Vaikka vauva on vielä kohdussa, kosketus tuottaa oksitosiinia. Hormoni vahvistaa äidin ja vauvan sidettä ja voimistaa synnytyksen aikaisia supistuksia.

– Mitä enemmän oksitosiinia elimistössä on, sitä voimakkaampia supistukset ovat, mikä saattaa helpottaa synnytystä. Käden asettaminen vatsan päälle rauhoittaa vauvaa ja äitiä, Graves kertoo.

You-lehden päätoimittaja Jo Elvinin mielestä Meghan asettuu aina samanlaiseen jäykkään poseeraukseen, joka kielii siitä, että herttuatar on aina valmiina valokuvattavaksi.

Kehonkieliasiantuntija Harry Witchel kiinnittää huomiota Meghanin tapaan ristiä kädet vatsansa päälle. Witchelin mukaan tämä on merkki vetäytymisestä ja maanläheisyydestä, mikä eroaa suuresti herttuattaren tavallisesta käyttäytymisestä.

– Kuninkaallisena hänen oletetaan olevan pidättyväisempi, joten onko tämä alitajuinen yritys olla sellainen? Witchel pohtii.

Psykologi Julianne Boutalebin mukaan raskausvatsan helliminen on positiivinen asia, sillä se osoittaa äidin olevan hyvin sitoutunut lapseensa. Myös lastenlääkäri Tamara Bugembe kannustaa vatsan kosketteluun, sillä se on hyväksi lapsen kehitykselle.

Lähde:Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat