Miksi Harryn kasvattiperhe vihasi häntä? J.K. Rowling paljastaa Potter-faneille

Harry Potter -kirjailija valotti faneille Dursleyn perheen taustoja.

Jo Harry Potter -kirjasarjan ensimmäisessä osassa on selvää, että Harryn kasvattiperhe, Dursleyt, eivät voi sietää häntä. Kirjassa ei kuitenkaan valoteta kovin tarkasti sitä, mistä syystä Dursleyt halveksivat Harrya.

Harry joutui asumaan portaiden alla sijaitsevassa komerossa, ja Dursleyt myös yrittivät piilottaa Tylypahkasta saapuvat kutsukirjeet Harrylta.

Nyt kirjailija J.K. Rowling on paljastanut kirjasarjan ja Potter-elokuvien faneille Dursleyn perheen taustoja. Rowlingin kirjoittama taustatarina löytyy Pottermore-fanisivustolta. Lisäksi muun muassa Daily Mail on kirjoittanut tarinasta.

Sivuston mukaan J.K. Rowling kirjoittaa erityisesti perheen isän Vernon Dursleyn inhonneen Harryn isää.

Kun edesmennyt isä James Potter oli tavannut Harryn äidin Lilyn sisaren Petunian sulhasen Vernonin ensimmäistä kertaa, oli hän osoittanut huvittuneisuutensa miestä kohtaan.

– Vernon ei pystynyt sanomaan, tehtiinkö hänestä pilkkaa vai ei, ja suuttui. Ilta päättyi siihen, että Vernon ja Petunia ryntäsivät ulos ravintolasta, kun taas Lily purskahti itkuun ja Jame (hieman häpeissään) lupasi sopia asiat Vernonin kanssa niin pian kuin mahdollista, Rowling kirjoittaa.

Lopulta pariskunnat eivät kuitenkaan tavanneet enää koskaan, ja Dursleyt eivät myöskään suostuneet osallistumaan Potterien häihin.

Poika Harry puolestaan paitsi muistutti Vernon Dursleyta välirikosta, myös näytti aivan isältään, mikä osaltaan lisäsi Vernonin inhoa poikaa kohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat