Mainos

Miksi Google valitsi Suomen?

Hakukoneyhtiö Google etsii jatkuvasti globaalilla seulalla uusia mahdollisuuksia investoida. Miksi Google päätti sijoittaa uuden palvelinkeskuksen juuri Suomeen?

Googlen Suomen maajohtaja Petri Kokon mukaan Haminan Summassa moni asia loksahti paikoilleen.

- Koko alue on valmiiksi hyvä, siellä on koulutettua väkeä ja energiaa. Pelkkä tyhjä tehdashalli ei riitä, Kokko sanoo MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Google osti paperitehtaan Stora Ensolta 40 miljoonalla eurolla. Googlen on rakennettava jatkuvasti uusia palvelinkeskuksia, koska internet kasvaa hallitsemattomalla nopeudella. Ympäri maailmaa sijoitetut palvelinkeskukset pyörittävät esimerkiksi Google-hakuja ja muita yhtiön internet-palveluja.

- Googlen tapauksessa hyvä paikka ei riitä, paikan on oltava paras, Kokko sanoo.

Google investoi palvelinkeskukseen noin 200 miljoonaa euroa.

Suomen it-historian suurin investointi

Googlen palvelinkeskus on Suomen it-historian suurin investointi, sanoo Invest In Finlandin investointijohtaja Jari Ängeslevä.

Google oli yhteydessä Invest In Finlandiin kaksi vuotta sitten, kun hakukonejätti kartoitti eri maita palvelinkeskuksen sijoituspaikoiksi. Suomi oli yksi potentiaalinen kohde.

Invest In Finland kävi Googlen kanssa useita paikkoja läpi kahden vuoden aikana, mutta sopivaa vaihtoehtoa ei löytynyt. Sitten Stora Enso ilmoitti Summan tehtaan lopettamisesta.

- Sieltä avautui paljon maata, vettä ja energiaa.

On huhuttu, että Google kiinnostui Suomesta Venäjän läheisyyden vuoksi. Sekä Kokko että Ängeslevä kiistävät tällaiset tiedot.

- Google ilmoitti heti, että Venäjäläheisyydellä ei ole merkitystä, Ängeslevä sanoo.

Google odottaa vielä rakennuslupaa palvelinkeskukselle. Heti kun palvelinkeskus pääsee vauhtiin, se tulee Googlen mukaan työllistämään noin 50 henkeä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.