Miksi delfiinit siirrettiin salassa? Komisario: Poliisi ei ollut sopinut tiedotuslinjasta Särkänniemen kanssa

Iso joukko ihmisiä hyvästeli delfiinit Tampereella 0:43

Komisario Ismo Nykopp Sisä-Suomen poliisilaitokselta sanoo STT:lle, ettei hänellä ole tietoa siitä, että poliisi olisi sopinut Särkänniemen kanssa tiedotuslinjasta. Nykoppin mukaan kyseessä on Särkänniemen oma valinta, että siirto tehdään kaikessa hiljaisuudessa.

– Neuvotteluissa on varmaan todettu, että taktisesti on ehkä järkevää, että ajankohtaa ei ilmoiteta, hän sanoo.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä sanoo MTV Uutisille, että siirron salaamiseen päädyttiin yhdessä viranomaisten kanssa.

– Kartoitimme yhdessä turvallisuusviranomaisten kanssa asiaa ja päädyimme siihen, että emme tiedota siirrosta etukäteen, koska haluttiin turvata siirtoon osallistuvien ihmisten sekä eläinten turvallisuus. Tein päätöksen, ettei asiasta kerrota etukäteen. Minun virheeni oli se, etten vahvistanut asiaa eilen, kun kaikki jo tiesivät, että eläimet ovat siirtymässä 

Nykoppin mukaan ratkaisu oli kuitenkin myös poliisin kannalta hyvä. Poliisi oli saanut siirrosta virka-apupyynnön, sillä siirtoon liittyi turvallisuusuhkia.

– Nettikirjoittelusta nähtiin, että sinne koetettiin värvätä mahdollisimman paljon porukkaa ilmaisemaan mielipidettään. Riskeinä oli, että kuljetus yritetään estää tai ilmaistaan aggressiota kuljetusta tai toimenpidettä vastaan, Nykopp sanoo.

Särkänniemen mukaan se ei tiedottanut siirrosta etukäteen siirtoa turvanneiden turvallisuusviranomaisten ohjeiden mukaisesti.

– Olen pahoillani siitä, että jouduin pitämään ihmisiä pimennossa, sanoo Miikka Seppälä.

– Siirron julkistaminen etukäteen olisi voinut asettaa ihmisiä ja eläimiä vaaraan. Päätimme noudattaa viranomaisten ohjeita loppuun asti, vaikka tieto siirrosta tulikin julki lauantain aikana.

MTV Uutiset on seurannut delfiinien ympärillä käytyä keskustelua pitkään. Katso videot:

Delfinaario-huutokaupassa maksettiin käytetyistä roskapöntöistä hulppeita summia 2:15

Eläimet eivät eläköidy - toinen tarha paras paikka Tampereen delfiineille 2:46

Delfiinit siirretään ensi keväänä jonnekkin 2:04

Särkänniemen delfinaarion mediatähdet vuonna 2014 2:11

Kymmenen Uutisten juttu delfinaariosta vuodelta 1985 1:41
 

Lue myös:

    Uusimmat