Mikko Rantasen Colorado järjestämässä yllätystä NHL:ssä – "Olemme kuumia oikeaan aikaan"

Mikko Rantasen edustama NHL-seura Colorado Avalanche on enää voiton päässä jatkopaikasta.

Mikko Rantanen laukoi kaksi maalia, joista jälkimmäinen ratkaisi Colorado Avalanchelle 3–2-voiton Calgary Flamesista, kun jatkoerää Denverissä oli pelattu 10.23 minuuttia. Avalanche siirtyi 3–1-johtoon ensimmäisen kierroksen ottelusarjassaan, jossa sillä on vastassa runkosarjan läntisen konferenssin ykkönen. 

Jatkoerän ratkaisseen maalin Rantanen pääsi laukomaan Carl Söderbergin poikittaissyötöstä.

–  Tämä oli mahtava suoritus joukkueeltamme. Olimme tappiolla kolmannessa erässä, mutta meillä on paljon uskoa. Uskomme siihen, että pystymme voittamaan joka ilta. Jatkoajalla Carl antoi uskomattoman syötön ja yritin vain laukoa sen kohti verkkoa. Tällä kertaa se meni sisään, Rantanen sanoi Avalanchen verkkosivuilla.

Flames siirtyi ottelussa jo 2–0-johtoon ajassa 46.58, kun Derek Ryan löi verkkoon puolustaja Juuso Välimäen laukauksen paluukiekon. 

–  Toisen maalin jälkeen he oikeastaan vain puolustivat, ja siitä on vaikea vaihtaa hyökkäämiseen. Meillä oli hyviä maalipaikkoja jatkoerässä jo ennen minun maaliani, Rantanen sanoi.

Rantanen tasoitti pelin 2–2:een alle kolme minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä, kun hän ohjasi ylivoimalla Nathan MacKinnonin syötön maaliin.

–  Emme olleet hyviä ylivoimalla ennen sitä, mutta päätimme, että meidän täytyy saada aikaan muutos. Nathan antoi uskomattoman syötön maalille ja se meni sisään.

–  Mielestäni on tärkeää, että pudotuspeleihin mennään hyvässä vireessä, ja onnistuimme siinä. Meillä oli vaikeuksia runkosarjassa, mutta taisimme voittaa viimeisistä kymmenestä pelistä kahdeksan ja olemme nyt kuumia oikeaan aikaan, Rantanen arvioi.


Lue myös:

    Uusimmat