Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen nousivat valokeilaan – Colorado selvisi kuilun partaalta

Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen olivat avainroolissa, kun heidän edustama Colorado Avalanche voitti Seattle Krakenin 4–1-lukemin ja tasoitti jännittävän ottelusarjan 3–3:een.

Colorado lähti vierasotteluunsa kuilun partaalta, sillä tappiolla hallitsevan mestarin kausi olisi päättynyt valtavaan pettymykseen.

Alku oli Coloradon osalta haastava, kun Vince Dunn vei Seattlen johtoon avauserässä. Mikko Rantanen onnistui kuitenkin tasoituksessa vain 20 sekuntia ennen erän päättymistä.

Toisessa erässä Colorado otti ohjakset käsiinsä, kun Rantanen tarjoili kiekon Erik Johnsonille, joka täräytti pelivälineen verkkoon.

Seuraavaksi oli Artturi Lehkosen vuoro astua esiin. Maalin edustalla päivystänyt suomalainen ohjasi Devon Toewsin voimakkaan syötön tyylillä maaliin.

Lehkonen naulasi vielä loppulukemat 4–1 tyhjään maaliin.

Ottelusarja on nyt tasatilanteessa 3–3. Ratkaiseva ottelu pelataan maanantain vastaisena yönä.