Mikko Alatalo: Poliitikkojen työ lähentelee viihdettä

Kun kansanedustaja Mikko Alatalo haluaa tehdä musiikkia, hän lähtee piilopirtilleen Lappiin. Se ei kuitenkaan ole mahdollista milloin tahansa, sillä työt eduskunnassa pitävät miehen kiireisenä. Kansanedustajalla on vaarana palaa loppuun, kun koko ajan pitäisi olla monessa paikassa yhtä aikaa. Silti Alatalo keikkailee viikoittain, ja uusia kappaleitakin syntyy politiikasta tutuista aiheista.

– Olen tehnyt kantrilevylleni laulun rivikansanedustajan vallan puutteesta. Joudumme kansanedustajina noudattamaan ryhmäkuria, eikä joitain asioita ole välttämättä miellyttävää hyväksyä, mutta ne on pakko hyväksyä, Mikko Alatalo kertoo.

Alatalo on huomannut, että muusikkotaustasta on hyötyä kansanedustajan ammatissa. Esimerkiksi esiintyminen yleisön edessä sujuu mieheltä luonnostaan. Lauluissa ja kansanedustajan puheissa kuuluu Alatalolle tärkeitä asioita.

– Olen voinut eduskunnassa puhua samoista asioista, mistä olen laulanutkin, muun muassa maaseudun ja tavallisten ihmisten asioista.

Julkisuus on Alatalolle tuttu asia niin musikon kuin kansanedustajankin ammatista.

– Olen tullut kansanedustajan ammattiin viihdepuolelta, ja olen koettanut olla asialinjalla. Päätä huimaa, miten paljon asiapuolelta tulleet kansanedustajat panevat peliin: vedetään verkkosukkahousut jalkaan tai poseerataan Image-lehden kannessa.

Kansanedustajan ja viihdetaiteilijan työt alkavat Alatalon mielestä muistuttaa pikkuhiljaa toisiaan.

– Politiikan homma on lähellä viihdettä, Alatalo pamauttaa.

Burn outin vaara on suuri

Media suhtautuu Alatalon mielestä aika ajoin todella huonosti kansanedustajiin. Hän ihmettelee, miksi kansanedustajia syytetään laiskuudesta.

– En tunne yhtään laiskaa kansanedustajaa. Epäilyksen varjo on käsittämätön, sillä nämä ihmiset tekevät todella paljon töitä.

Alatalon mukaan kansanedustajalla on koko ajan sellainen olo, että olisi väärässä paikassa. Helsingissä pidettävään kokoukseen pitäisi osallistua, mutta lapsen koulutapaamisessakin olisi hyvä olla läsnä.

– Tulee korvaamattomuuden tunne, kun pitäisi olla monessa paikassa samaan aikaan. Eikä asioita ole helppo priorisoida.

Kansanedustajat ovat Alatalon mukaan niin kiireisiä, että burn outin vaara on suuri, kun ei ehdi joka paikkaan. Monille tulee helposti terveydellisiä ongelmia, mutta Alatalo on toistaiseksi voinut omasta mielestään hyvin.

– Vaimo on kyllä sanonut, että nyt olet nukkunut huonosti. Sitten vasta tajuan, että olen ihan väsynyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja