Mainos

Mikkeli näytti epäilijöille: balettitapahtuma menestyy

Epäilijöitä riitti, kun yksittäinen yrittäjäpariskunta toi vuosittaisen balettitapahtuman Mikkeliin. Kuudessa vuodessa Ballet Mikkeli on kuitenkin vakiinnuttanut asemansa merkittävänä kulttuuritapahtumana. Mikkeli aletaankin jo tuntea maailmalla juuri baletin ansiosta.

Balettimaailman huiput ja heidän perässään kiertävä lehdistö vievät eteläsavolaista pikkukaupunkia maailmankartalle, kertoo tähtitanssija Vladimir Malakhov.
-Tietysti puhun tapahtumasta. Kun olin esiintymässä Wienissä ja monissa kaupungeissa, ilmoitin kaikille, että esiinnyn seuraavaksi Suomessa, Mikkelissä. Tämä on minun ammattini. Suhtaudun tasapuolisesti niin suuriin kuin pieniin tapahtumiin.

Kaikkialla maailmassa ilmestyvän miljoonalevikkisen Dance Magazine -tanssilehden toimittajalle Ballet Mikkelistä kertoi itse asiassa juuri Vladimir Malakhov, joka on yksi kuumimmista nimistä baletin varauslistoilla maailmalla.
-Suomessa ei ole kovin montaa tanssifestivaalia ja tästä kuulin pari vuotta sitten Malakhovilta Yhdysvalloissa, kertoo newyorkilaislehden kuvaaja-toimittaja Nina Alovert.

Tähtitanssijoiden loisteessa Mikkelin kaupungin imago on kirkastunut rivakasti.
-Ilma tätä tapahtumaa Mikkelin kaupunki ei olisi sitä mitä se nyt on, summaa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta. -Nyt tämä on houkutteleva, valtakunnallisesti tunnettu vireä kaupunki. Se on menestymisemme kulmakiviä. Nämä tapahtumat ovat sen välttämätön osa.

Nykyään Ballet Mikkeliin saapuu vieraita aina Japanista ja Australiasta saakka. Miljoonien markkojen rahavirrasta suurimman osan tuovat kuitenkin suomalaiset balettifanit, joista 80 prosenttia tulee Mikkelin ulkopuolelta. Imperial Russian Balletin esityksiä seuraa viiden päivän ajan noin 4000 baletin ystävää.
(MTV3)
Ballet Mikkelin www-sivut

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.