Mainos

Mikael Jungner: ”Ymmärrän, että moni pitää ihan pellenä”

Viestintäyhtiöön siirtynyt mediavaikuttaja Mikael Jungner kommentoi Peter Uutisvirrassa -ohjelmassa SDP:n ja median tilaa sekä omaa persoonaansa.

Työskennellessään Ylen toimitusjohtajana vuosina 2005–2010 Jungner oli huolissaan siitä, että totuuden kertovien toimittajien määrä pienenee suhteessa viestiä vääristeleviin viestintäihmisiin.

Nyt Jungner itse on hypännyt lobbarien kelkkaan, kun hän viime helmikuussa siirtyi viestintäfirma Kreabin toimitusjohtajaksi. Eikö sanojen ja tekojen välillä ole räikeä ristiriita?

– Ehkä tähän pätee se vanha sanonta, että if you can’t beat them, join them [jos et voi voittaa heitä, liity heihin.] Tämä on selkeä trendi, joka on tietyllä tapaa hyväksyttävä, Junger sanoo ja lisää, että on tuntenut suurta tuskaa kaupallisen median alakulosta.

– Toivon, että viestintälobbariporukka luo omat eettiset säännöt, manipuloi vähemmän ja pyrkii välittämään aitoa viestiä eteenpäin, kuten toimittajat.

Vasemmisto väärällä kurssilla

Vuosina 2010–2012 Jungner toimi SPD:n puoluesihteerinä ja kansanedustajana 2011–2015, mutta ajautui viimeisinä vuosina omien sanojensa mukaan puolueessa sivuraiteelle. 

– Alku oli mahtavaa ja innoittavaa, mutta viimeinen vuosi oli noloa. Vuonna 2014 Suomen politiikka ajautui hedelmättömään vastakkainasetteluun. Se oli hukattu vuosi, kukaan ei viheltänyt vastakkainasettelua poikki.

Jungner sanoo, että vasemmistoa uhkaa tuhoutuminen, jos se ei muuta toimintatapojaan. Mediavaikuttaja kuvaa vasemmiston suhdetta ihmisiin ja yrityksiin skitsofreeniseksi.

– Vasemmisto haluaa hirveästi antaa ihmisille mahdollisuuksia pärjätä, mutta jos joku ihminen pärjää, se muuttuu epäilyttäväksi ja vastenmieliseksi. Toinen ongelma on suhde yrityksiin, jossa työpaikat syntyvät. SDP puhuu vientivetoisesta kasvusta, mutta heti jos vaikka Espoossa ollaan ulkoistamassa, syntyy hirveä haloo.

Ristiriitainen persoona

Jungner tunnetaan tunteita herättävänä persoonana, jonka yltiöavointa tyyliä moni rakastaa vihata. Jungner sanoo, että mitä enemmän jaamme elämäämme toisillemme, sitä parempaa siitä tulee.  

– Olen tehnyt paljon tyhmiä asioita ja ymmärrän, että moni pitää täysin pellenä. Se saattaa olla miljoonille suomalaisille voimaannutta kokemus, että ainakin tuo Mikael on tyhmempi kuin minä, Jungner sanoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja