Mainos

Mikael Jungner paljastaa: Teuvo Hakkarainen veti tanssilattialle ja yritti suudella – "En ole mikään uhri"

Entinen kansanedustaja, SDP:n puoluesihteeri ja Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner sanoo, että kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on ahdistellut seksuaalisesti myös häntä.

Jungner kertoo väitteensä Facebookissa. Hän sanoo olleensa ravintolassa loppuvuodesta 2011 yhdessä Hakkaraisen ja kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon kanssa.

Hän kertoo Hakkaraisen yrittäneen vetää itsensä tanssilattialle ja yrittääneen suudella. Molemmat yritykset epäonnistuivat.


MTV Uutisten tavoittama Mikael Jungner vahvistaa, että Facebookissa kuvailtu tapahtuma tapahtui loppuvuodesta, mutta ei halua kommentoida tarkemmin seitsemän vuoden takaisia tapahtumia, koska siitä on kulunut jo pitkä aika. Hän kuitenkin korostaa, että ei ole uhri. Sen sijaan Jungner puhuu mielellään yleisesti ahdistelusta. 

– Tämä ongelma (ahdistelu) nyt vaan pitää hoitaa pois ja se vaatii aikamoisen tiukkoja toimia. Käytin omaa tapaustani tässä vain esimerkkinä siitä, että arvaapa vain, miltä siitä uhrista tuntuu. Itse en tietenkään ollut mikään uhri, Jungner sanoo MTV Uutisille.

Jungner tuomitsee ahdistelun eduskunnassa tiukin sanoin.

– Se, että tänä päivänä nainen voi tuntea Suomessa olonsa uhatuksi, on todellakin väärin. Se, että tällaista tapahtuu eduskunnassa kansanedustajalle, alkaa olla kansallinen häpeä. Jos kansanedustaja joutuu tuntemaan olonsa uhatuksi työssään, silloin ollaan niin metsässä kuin olla ja voi.

Jungnerin mielestä eduskunnassa tulisi ottaa käyttöön kovat rangastukset ahdistelijoille. Hän haluaa säätää lain, joka pakottaa ahdistelijoiksi todistetut kansanedustajat eroamaan tehtävästään.

– Kansanedustajan erottamispykäliä kannataisi uudistaa. Vankilatuomion rinnalle olisi hyvä ottaa toiseen ihmiseen suuntautunut selkeä loukkaus, miten sen asian nyt ikinä muotoileekaan. Jos kansanedustaja ei itse tajua erota, niin hänet pitää voida erottaa, Jungner sanoo.

Teuvo Hakkarainen voitaisiin hänen mielestään sulkea valiokuntatyöskentelyn ulkopuolle.

– Esimerkiksi määräajaksi tai loppuajaksi, se olisi aika selkeä linjaus. Silloin Hakkarainen ei olisi valiokunnissa kohtaamassa näitä kollegojaan ja luomassa jännitteistä tilaa. Tällä tavalla voisi nopeasti reagoida, Jungner sanoo.

Jungnerin mielestä lain muuttaminen on välttämätöntä, koska eduskunta on muuttunut.

– Siinä vanhassa maailmassa, jossa nykyinen laki on säädetty, ei tullut edes mieleen, että kansanedustaja kourisi eduskunnan kahvilassa kollegojaan. Sen takia siihen ei osattu varautua. Mutta nyt kun näin on käynyt, on lakia korjattava siten, että seuraavassa eduskunnassa tällä tavalla käyttäytyvät kansanedustajat eivät kauan kieku.

Sinuhe Wallinheimo kertoo MTV Uutisille olleensa mahdollisesti samassa seurueessa, mutta ei muista tilannetta.

– En pysty vahvistamaan asiaa. Mutta ei se ensimmäinen kerta olisi ollut, kun Hakkarainen olisi toiminut humalassa näin, Wallinheimo sanoo MTV Uutisille.

MTV Uutiset ei tavoittanut Teuvo Hakkaraista kommentoimaan Jungnerin väitteitä.

Mikael Jungner toimi kansanedustajana vuosina 2011–2015.

Kokoomuksen kansanedustaja Veera Ruoho on tekemässä Ylen mukaan rikosilmoituksen tilanteesta, jossa Hakkarainen on tarttunut häneen ja suudellut häntä väkisin eduskunnassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.