Mikael Granlund ravisutti jääkiekkomaailmaa 8 vuotta sitten – tilannetta selostanut Antero Mertaranta muisteli massiivista temppua: "Siinä mielessä se oli aika uskomatonta"

Leijonat voitti jääkiekon MM-kultaa vuonna 2011. Mikael Granlund oli silloin 19-vuotiaana yksi joukkueen suurimpia tähtiä, kukapa ei muistaisi MM-välierässä Venäjää vastaan tehtyä ilmaveiviä. Se piirtyi jokaisen suomalaisen verkkokalvoihin. C Moren selostaja Antero Mertaranta muisteli tapahtunutta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Jatkuuko Kaapo Kakko -show?
Yhdysvallat-Suomi 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Suomi voitti välierän Venäjää vastaan 3-0 lukemin. Nykyään Nashville Predatorsia edustavan Granlundin iskemä ilmaveiviosuma avasi Leijonien maalitilin ottelussa.

– Se on ainutlaatuinen tapahtumasarja suomalaisessa urheiluhistoriassa. Kaikennäköistä on tietenkin vuosien saatossa tapahtunut, mutta se on varmaan yksi niistä, joka jäänyt elämään kansan syvissä riveissä, Mertaranta sanoo.

– Otetaan huomioon, että se hetki nivoutui vain 20 sekuntiin. Siinä mielessä se oli aika uskomatonta. Varsinkin, kun mietitään, että hän oli lahjakas nuori poika, joka oli vastikään varttunut pelaajaksi SM-liigassa. Kun tekee tuollaisessa matsissa sellaisen tempun, niin kyllähän siinä sananmukaisesti klassikon ainekset ovat olleet ja ovat edelleenkin, Mertaranta jatkaa.

Granlundin ilmaveivistä tuli merkittävä ilmiö, joka johti "Taivas varjele" -kappaleeseen, postimerkkiin ja lukuisiin reaktioihin ympäri maailman. Mertaranta kertoi saaneensa tapahtuneen jälkeen postia Valko-Venäjältä liittyen hänen ilmaveivin selostukseen.

– Siellä oli sellainen paikallinen kundi, joka oli opetellut sen sanasta sanaan suomeksi. Se oli aika legendaarinen juttu. Hän oli vielä pukeutunut jotenkin irvokkaasti meikäläisen näköiseksi, Mertaranta kertoo.

Videon Mertarantaa imitoineesta selostuksesta voit katsoa tästä linkistä. 

Mertaranta kertoo tavanneensa Granlundin ja Mikko Koivun heti samana kesänä, kun he olivat armeijassa Hennalan urheilujoukoissa. 

– Silloin käytiin läpi sitä keissiä. Kundeille oli järjestetty isot juhlat maailmanmestaruuden kunniaksi, Mertaranta sanoo.

Leijonat kohtaa maanantaina Yhdysvallat. Ottelu käynnistyy kello 17.15 ja voit seurata sitä C More Sport 1 ja MTV3 -kanavilta sekä cmore.fi -suoratoistopalvelusta.

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi 

Lue myös:

    Uusimmat