Mikä tummien silmänalusten avuksi?

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten peitetään tummat silmänaluset, miten hoidetaan kuivaa ihoa, ja mitkä sävyt sopivat kevätihmiselle.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Apua tummille silmänalusille

Olen nuori nainen ja kärsinyt ikäni tummista silmänalusista. Ne ovat olleet minulla syntymästä saakka ja ovat erittäin tummat. Meikkivoide jää niihin vain paksuna rumana kerroksena eikä peitevoidekaan tee vaikutusta, usein se väri on liian vaalea tai tumma, värin pitäisi olla näiden keskivaiheilta. Syynä tummiin silmänalusiin ovat todennäköisesti liian pinnalla olevat verisuonet. Mikä siis neuvoksi? Olen jo närkästynyt ihmisten puheisiin, kun kuvittelevat minun nukkuneen huonosti.

Meikkitaiteilija vastaa:

Tummat silmänaluset ovat valitettavasti toisinaan rakenteelliset, eivätkä tosiaan johdu unenpuutteesta tai väsymyksestä. Suosittelen sinua testaamaan Nivean virkistävää, kurkku-uutetta sisältävää Aqua Sensation Eye Care -silmänympärysvoidetta. Sen sisältämät valoaheijastavat pigmentit häivyttävät tummia silmänalusia ja kirkastavat katsetta.

Perfect Cover -peitevoide on ohut, mutta peittää hyvin. Kokeile levittää sitä ohut kerros sekä ylä- että alaluomelle ja puuteroi silmännympärysiho vielä kevyesti Ideal Finish -kivipuuterilla.

Apua mustapäitä vastaan

Kysymykseni olisi, että mitä mustapäät tykkäävät, jos niiden päälle levittää meikkivoidetta? Minusta jotenkin tuntuu siltä, että se voisi tukkia niitä entisestään vai miten on? Minulla on sekaiho ja mustapäitä löytyy runsaasti nenän, leuan ja otsan alueelta. Olen tähän mennessä käyttänyt vain sipaisun kivipuuteria, mutta minusta tuntuu, että se vain korostaa mustapäitä. Miten on, tukkiiko meikkivoide mustapäitä, jos ensin pohjustan Nivea Young Control Shine -kosteusvoiteella ja lisäisin sen päälle meikkivoidetta? Voisitko suositella jotain? KIITOS!

Meikkitaiteilija vastaa:

Moikka! Tänä päivänä meikit ovat niin hoitavia, kosteuttavia sekä hyvälaatuisia, että ne eivät tuki ihoa. Päinvastoin: meikki suojaa ihoa ulkoisilta ärsykkeiltä, kuten pölyltä, ilmansaasteilta, pakkaselta, tuulelta, viimalta ja auringolta.

Tärkeintä kuitenkin on, että puhdistat ihon huolellisesti aamuin illoin, käytitpä sitten meikkiä tai et. Hyvä päivittäinen puhdistus pitää ihon kunnossa, samoin riittävä kosteutus. Kuorinta ja naamio kerran viikossa ovat ihonhoidossa myös erityistä plussaa.

Testaa meikkivoiteeksi ihanan ohutta, luonnollista ja mattapinnan jättävää Ideal Finish Moussea. Vaahtomainen meikkivoide levittyy iholle unelmankevyesti ja vaatii vain sipaisun puuteria kiinnitykseen. Ihana uutuustuote on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Kuiva, karhea iho

Nenässäni on valtavat ihohuokoset, jotka karhentuvat päivän mittaan, pitäisi varmaan kuoria. Voiko asialle tehdä mitään? En käytä puuteria tai mitään muuta vastaavaa.

Meikkitaiteilija vastaa:

Iho voi tuntua kuivalle ja karhealle, jos se ei ole saanut tarpeeksi kosteutta tai olet unohtanut kuoria ihoa säännöllisesti.Suosittelen ihollesi kunnon kosteuskuuria. Aqua Sensation Day Care -kosteusvoide palauttaa ihosi kosteustasapainon pikaisesti, virkistää ja raikastaa ihoa. Skin Refining Scrub -kuorintageeli puolestaan on hellävarainen ja sopii käytettäväksi 2-3 kertaakin viikossa.

Suuremmat silmät

Miten meikata pienet silmät niin, että ne näyttäisivät mahdollisimman suurilta?

Meikkitaiteilija vastaa:

Heippa! Vaaleat värit suurentavat silmiä, tummat pienentävät. Suosi siis vaaleita luomivärejä ja tarkkaa, ohutta rajausta aivan ripsen tyveen. Levitä vaalea luomiväri koko liikkuvalle luomelle ja häivytä pehmeäksi kulmakarvaa kohti. Rajaa silmät Expert Eyelinerilla ja pidennä rajausta hieman silmän ulkonurkasta ulospäin. Tämä tekee vaikutelman suuremmista silmistä. Taivuta ripset ja meikkaa ne huolellisesti kauniin kaareviksi.

Kevätihmiselle sopivat sävyt

Hei! Minulla on lämpimät sävyt, ilmeisesti olen kevätihminen. Silmäni ovat sinivihreät, ihoni hyvin vaalea, mutta vähän kellertävä. Hiukseni ovat tummanvaaleat. Sellaiset hiekan väriset, joissa on hieman punertavuutta.

Olen aina kokenut ongelmallisimmaksi huulipunan ja poskipunan värin valitsemisen. Minulla ei ole kovin täyteläiset huulet ja suuni on muutenkin pieni. Liian tumma sävy näyttää kummalliselta. Siksi en usein käytä mitään tai hieman sävytettyä huulikiiltoa.

Kannattaako huulipunan valintaa miettiä tällä kylmä-lämmin periaatteella? Huulteni sävy on melko punainen, ei sellainen kylmän vaaleanpunainen niin kuin monilla kesäihmisillä. Silti valitsen yleensä kylmiä ja mahdollisimman luonnollisia, vaaleanpunaisia sävyjä huuliin. Poskipunani on samaa värimaailmaa, tai sitten joku hyvin luonnollinen persikkasävy.

Kannattaisiko minun kokeilla jotakin muuta?

Meikkitaiteilija vastaa:

Moikka! Itse suosin lähes kaikille ja kaiken värisille ihmisille joitain kylmiä ja joitain lämpimiä sävyjä meikkiin. Kokonaisuudesta tulee mielestäni kauniimpi, kun yhdistää meikkiin sopivassa suhteessa molempia, toki niin, että sävyt sopivat kyseisen ihmisen omiin väreihin mahdollisimman hyvin.

Testaa poskipunaksi vaalea ja heleän raikasta Stay Real Blush -poskipunan sävyä 01 Shades of Rose. Se on hyvin hennon roosa ja sopii varmasti hyvin vaalealle, hieman lämpimän sävyiselle hipiällesi.

Huulille suosittelen Volume Shine Ultra Glossy kiiltopunia. Ne antavat kivasti väriä, mutta jättävät silti kivan läpikuultavan fiiliksen huulille. Melko varmat värivalinnat ovat esimerkiksi 01 Tea Rose tai 04 Toffee.

Apua vartalon ihon hoitoon

Mitä neuvoisit avuksi vartalon ihon hoitoon: selässä finnejä, jalat kuivat. Eli siis paikoitellen kuiva, mutta myös rasvoittuva iho. Vaikeaa!

Meikkitaiteilija vastaa:

Hei! Ota käyttöösi Nivean Creme Pealing -kuoriva suihkugeeli. Se poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa ja puhdistaa hellävaraisesti epäpuhtaudet. Selän iholle se on erinomainen finnien taltuttaja ja kuiville jaloille se taas mahdollistaa kosteusvoiteen imeytymisen paremmin, koska iho on kuorinnan jälkeen vastaanottavaisempi ja pehmeämpi.

Vartalovoiteita löytyy Nivean valikoimista joka lähtöön. Kuiville jaloillesi mahtava apu olisi SOS Relief Lotion. Tämä syvävaikutteinen vartalovoide vahvistaa ihon rakennetta ja sopii siis erittäin kuivalle iholle. Muualle kroppaan voisit kokeilla Nivean Angel Star kosteusemulsiota. Tämä varsin erityinen vartaloemulsio mukautuu kehon eri kohtien kosteustarpeisiin ja saa ihon tuntumaan pehmeältä ja tasaiselta.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat