Mika Kallio korkkaa KymiRingin MotoGP-testeissä elokuussa – "Hienoa päästä täräyttämään kotikonnuilla"

KTM-tallin testikuljettaja Mika Kallio pääsee elokuussa ajamaan MotoGP-pyörällä Suomessa, kun MM-sarjan testikaravaani saapuu Iittiin ja vastavalmistuneelle KymiRingille. Asfalttipäällysteen kesäkuussa saaneella 4,6-kilometrisellä radalla on tarkoitus ajaa ensi vuonna ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan kilpailu.

Tänä kesänä Iitissä siis testataan. Kokenut Kallio on innoissaan päästessään uudelle radalle vieläpä Suomessa.

– Kyllähän se on nyt hienoa päästä täräyttämään kotikonnuilla, ja tietysti ensimmäiset kierrokset uudella radalla on aina upea juttu, Kallio sanoi Moottoriliiton tiedotteessa.

Ensi kaudella kilpailuihin palaava Kallio toteaa tiedotteessa, että ensi vuoden GP:tä varten sekä kuljettajien että tallien on tärkeää päästä ottamaan tuntumaa uuteen rataan. Niinpä paikalla ovat kaikki tallit ja useita huippuajajia.

– Kaikki uudet radat, jotka tulevat mukaan kisakalenteriin, halutaan käydä testaamassa aikaisemmin, jotta ei tarvitse lähteä ihan nollasta liikkeelle kisaviikonloppuna.

Testitilaisuudet ovat yleensä katsojilta suljettuja, mutta KymiRingillä yleisö pääsee seuraamaan tapahtumia. Moottoripyörät ärjyvät radalla 19.–20. elokuuta kello 10–17.


Lue myös:

    Uusimmat