Mika Häkkisen kirouksen murtuminen purkautui McLarenilla rajuna juhlintana – ”Vihdoinkin tuon jäbän kärsimys päättyy”

Uran ensimmäisen F1-voiton ottaminen kaikkien vaikeuksien jälkeen vuoden 1997 viimeisessä osakilpailussa Espanjan Jerezissa sai McLarenin tiimin repeämään hurjiin voitonjuhliin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 10.-12.5.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Häkkinen muistelee 22 vuoden takaista avausvoittoaan Unibetin nettivideolla. Jerezin kisassa 1997 suomalaiskuski nousi vastoin odotuksia ykköseksi Jacques Villeneuven ja Michael Schumacherin välisen MM-taistelun päätyttyä jälkimmäisen keskeytykseen.

Helpolla ei voitto silti Häkkisen mukaan tullut, vaikka Williams-kuski Villeneuvelle riitti Schumin keskeytettyä maaliin pääseminen maailmanmestaruuteen.

– Ohitus, joka minulla tapahtui viimeisellä kierroksella Villeneuvesta, oliko se kolme tai neljä mutkaa ennen maalia, se oli aika huima, koska siinä piti vain antaa palaa. Siinä ei annettu sääliä mihinkään suuntaan, Häkkinen kertoo.

Samalla ovenavauksella myös David Coulthard pääsi Villeneuven edelle ja toi McLarenille kaksoisvoiton. Tuohon hetkeen kulminoitui monen vuoden pettymykset, joiden joukkoon oli mahtunut niin lähes Häkkisen hengen vienyt loukkaantuminen vuonna 1995 sekä umpisurkean Peugeot-moottorin kanssa painiminen ennen Mercedeksen koneisiin siirtymistä.

– Kyllä se oli sitä voiton riemua ja juhlaa. Siinä samppanja roiskui joka puolelle, ja koko talli oli onnensa kukkuloilla, että ”vihdoinkin”, Häkkinen sanoo.

– 1993 siirryin McLarenille testikuljettajana, ja 1997 viimeisessä grand prix’ssa tuli voitto, niin sille matkalle tapahtui niin monta tapahtumaa. Se oli tallillekin helpotus, että vihdoin tuon jäbätsänän kärsimys päättyy. Nyt se voitti, Häkkinen nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat