Valtteri Bottas avautuu Mercedeksen toisesta kardinaalimunauksesta – bensamoka oli vain jatkoa viikon takaiselle töppäykselle

Valtteri Bottas avautui kolmostilaan päättyneen Unkarin F1-kisan jälkeen kokemistaan ongelmista, jotka ovat olleet täysin Mercedeksen inhimillisten virheiden tulosta.

Bottas menetti kauden kolmannessa osakilpailussa MM-johtonsa tallikaverilleen Lewis Hamiltonille. Britti otti toisella peräkkäisellä voitollaan viiden pisteen kaulan Bottakseen.

Red Bullin Max Verstappenin taakse kolmanneksi Unkarissa jätetty Bottas kertoi pian kisan jälkeen, että Mercedes oli laskenut hänen polttoaineensa väärin lauantain aika-ajossa, minkä seurauksena hän oli joutunut radalle liian raskaalla bensakuormalla.

Valitettavasti kyseessä ei ollut Mercedeksen ensimmäinen moka tällä kaudella. Bottas kertoi tiimin töppäilleen jo viikkoa aiemmin Itävallassa.

– Myös Itävallan toisessa GP:ssä minun autossani tapahtui moka. Autoni ei ollut oikealla korkeudella. Se oli liian korkeissa säädöissä ja se varmaan vaikutti aika paljon, varsinkin sateella, Bottas kommentoi Ilta-Sanomien kysymykseen.

Aikatappio juuri paalupaikan vieneen eron verran

Bottas kuuli bensamokasta myöhään lauantai-iltana tiimin laskettua ajon jälkeen, ettei tankkiin laitettu määrä vastannut sieltä aika-ajojen jälkeen ulos imettyä määrää. Polttoainetta tankataan autoon mahdollisimman vähän, koska jokainen ylimääräinen kilo hidastaa menoa heti.

– Se oli ilmeisesti vähän vajaan kymmenyksen teoriassa. Se tietysti aina vähän vaihtelee, että (paljonko se on) teoriassa ja kuinka paljon se oikeasti vaikuttaa. Se voi olla yli kympin tai vähän alle, Bottas kertoi radalla hukkaamastaan ajasta.

Bottas koki unelmakierroksestaan huolimatta aika-ajossa 0,107 sekunnin tappion, siis vain hiukan reilun kymmenyksen Lewis Hamiltonille.

Bottas odottaa selvitystä Mersulta

Suomalaiskuski uskoo, että Mercedes valottaa hänelle viikon aikana koettuja ongelmia, kun tiimi palaa kisojen väliviikolla yhteen tehtaillaan Britanniassa.

– Vähän liikaa tullut tuollaisia pikkumokia, mutta niistä opitaan. Uskon, että saan selkeän selvityksen niistä.

– Meillä on varmaan tiistaina tai keskiviikkona tiimin kanssa palaveri, ja saan täyden selvityksen siitä, niin tiedän enemmän, mutta se oli ihmisvirhe. Joku on tehnyt mokan jossain.

– Ei siinä sen kummempaa. Totta kai harmi homma.  Tänä vuonna kaikki pienet marginaalit ratkaisevat.

Lue myös:

    Uusimmat