Valtteri Bottas sai selville syyn startin sätkähdykseensä – pukuhuoneessa tehty harjoitus oli jäänyt kummittelemaan suomalaiskuskin takaraivoon

Valtteri Bottas kertoo laukaisseensa Mercedeksen ennen aikojaan matkaan, kun hänen autonsa ohjauspyörässä olleet punaiset ledivalot yhtäkkiä sammuivat Unkarin F1-kisan startissa. Taustalla on harjoitus, jolla kuskit ovat valmistautuneet kisalähtöihin pukuhuoneissaan.

Bottas menetti paikkansa eturivissä, kun hänen autonsa meni anti-stall-tilaan liian aikaisen liikkeelle lähdön seurauksena. Varaslähtöä ei tilanteesta kuitenkaan tullut, koska auto pysyi lähtöruudun sisällä.

Bottas kuitenkin sai tapahtuneen jälkeen erittäin huonon startin ja putosi hetkellisesti kuudennelle sijalle. Sieltä hän onnistui nousemaan lopulta kolmanneksi. Virhe oli kallis, sillä tallikaveri Lewis Hamilton nousi voitollaan viiden pisteen MM-johtoon.

Kisan jälkeen Bottas ehti katsoa tapauksen läpi tiiminsä kanssa ennen kuin kommentoi asiaa MTV Urheilulle. Hän kertoo hämääntyneensä ohjauspyöränsä punaisista valoista, jotka sammuivat juuri, kun lähtövalojen oli tarkoitus sammua. Tämä juontaa juurensa Bottaksen tekemiin starttiharjoituksiin.

– Itse asiassa meillä on sellainen lähtöharjoitusmasiina, jolla pystymme täällä kuljettajan omassa huoneessa harjoittelemaan lähtöä. Silloin, kun teemme lähtöharjoituksia, me tuijotamme vain niitä keskivaloja. Kun ne sammuvat, me lähdemme, Bottas selvittää.

– Olen viime aikoina aika paljon harjoitellut sillä systeemillä, ja ehkä jotenkin alitajunnassa, kun ne valot sammuvat, reagoin siihen. Se oli juuri sellaiseen aikaan, jolloin olet todella valppaana ja odotat vain niitä lähtövaloja, että ne sammuisivat.

Bottas totesi, ettei lähtötilanteessa ohjauspyörässä voi olla valoja, jotka yhtäkkiä sammuvat tai syttyvät.

– Keskustelimme juuri siitä, ja varmasti teemme muutoksia siihen, että se ei oikein, että kriittisellä hetkellä jotain valoja sammuu tai syttyy siinä näytössä. Ne ovat kuitenkin siinä näkökentässä ja todella kirkkaat.

Lue myös:

    Uusimmat